Tamer Heper Bu bizim huyumuz
HABERİ PAYLAŞ

Bu bizim huyumuz

Haberin Devamı

Konyada bulunan bir şirket ile 1 milyon liralık bir ortaklık sözleşmesini 1997’de yapmıştık. O tarihten bu yana ne bir haber ne de kâr payı aldık. Bunun nedeni ne olabilir? Bize ne tavsiye edersiniz? R.Y.

Sorunuz içinde sözleşme yaptığınız şirketin adı var ama bir hükmi şahsiyet olduğuna dair tam bir ünvan yok. Öncelikle endişe ettiğim tescil olunmuş böyle bir şirket var mı? Zaten siz bahsettiğiniz para ile ortaklık sözleşmesi yapsaydınız bunca sene içinde her yıl 15 defa genel kurula giderdiniz. Şayet hisse senedi almış olsaydınız yine her sene genel kurullardan, kâr dağıtımından haberdar olmanız lazımdı.

[[HAFTAYA]]

Benim ilk izlenimim dolandırıldığınız yolunda. 1997’den bu yana olayı takip etmemiş olmanız da karşınızdakilere imkan tanımış. İkinci ihtimal, şayet dolandırılmadınız da gerçekten bu şirkette hisse sahibi olduysanız bağlı bulunduğu sicil ticaret müdürlüğünden araştırın bakalım bu şirketin durumu nedir? Genel kurulları yapılıyor mu? Kâr dağıtıyor mu? Halen faaliyette mi yoksa iflas etti veya tasfiyeye mi girdi? Bunları bilmeden yapacağınız işlemler konusunda bir karara varamazsınız. Şayet dolandırıldıysanız da aradan geçen bunca seneden sonra adli yönden pek bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum. Bu vesile ile hem size hem de diğer okuyucularıma tavsiyem, böyle konularda tek başınıza hareket etmeyin. Ya bir meslektaşımın ya da bir mali müşavirin yardımını isteyin. Alacağınız yardım size küçük bir maliyet getirebilir ama böyle büyük paralar kaybını da önler. Her işi bir bilenle yapma alışkanlığı ne yazık ki bizim toplumumuzda yok. Bir hastalıkta bile önce doktorla gidilmesi gerekirken bizler önce kocakarı ilaçları, okunmuş su gibi şeylerle geçirmeye çalışırız. İş çıkmaza girince doktoru hatırlarız. Artık bu huyumuzdan vazgeçmek mecburiyetindeyiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder