Tamer Heper Bu derneği bilmiyoruz
HABERİ PAYLAŞ

Bu derneği bilmiyoruz

“12 yıldır hayvan hakları konusunda mücadele veren Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği, 26 Ağustos Dünya Köpek Günü’nde sokaktaki canlar için önemli bir projeye imza attı. Kurucu başkanlığını Ömür Gedik’in üstlendiği dernek, Türkiye’nin dört bir yanındaki ve Kuzey Kıbrıs’taki HAÇİKO temsilcilikleri ile bu etkinliğe özel Lider Pet Food desteği ile gün boyu beslemeler yaparak, kısırlaştırma etkinlikleri düzenleyerek ve çeşitli canlı yayınlarla günün önemine dikkat çekiyor. 26 Ağustos Köpek Günü, 2004 yılında başlatılmıştır. Dünya Köpek Günü’nde barınaklardan köpek sahiplenmeye özendiren ödüllü HAÇİKO kısa filmi ‘Minik Dostlar İş Arıyor’ da HAÇİKO platformlarından yayınlanıyor.”

Haberin Devamı

***

Bu bilgiyi yeni aldım. Düşünebiliyor musunuz 16 yıldır hayvan hakları konusunda çalışma yapan uluslararası bir dernek, ülkemizde de faaliyet gösteriyor ama bizlerin haberi yok. Böyle bir faaliyetten haberdar olur olmaz köşemde yerini aldı. Dikkatimi çeken husus sadece köpek dostları için değil tüm hayvan hakları için faaliyet gösteriyor olması. Bu derneğin faaliyetinin daha geniş kesimleri etkileyecek düzeyde olmasını isterim.

Özellikle de son günlerde canlı katliamına izin verilecek olan av konusundaki açık arttırma ve avlanma izni için aktif görev almalarını beklerim. Memnuniyetle görüyorum ki canlı hakları konusunda bir kesim hassas ancak sanki buna karşı bir reaksiyonmuş gibi davranan bir kesim var. Buna karşı iki yönlü mücadele gereklidir. Birincisi eğitimdir, ikincisi müeyyidedir. Ne yazık ki bugün ikisinin de eksikliğini hissediyorum. Bu dernekte çalışanları da gönülden kutluyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder