Tamer Heper Bu müjde bana
HABERİ PAYLAŞ

Bu müjde bana

Gazetemizin dünkü haberleri arasında ‘Dostlarımıza müjde’ başlıklı haber vardı. Hayvanlara eziyete hapis cezası verilecek. Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik öngören yasa teklifi için çalışma hızlandı.

Önce başlığı görüp çok ümitlendim, sandım ki yasa teklifi meclise geldi. Meğerse daha çalışma hızlanmış, işte bu noktada hislerime fren yaptırdım. Hayvanlara eziyette sanığa 5 ila 10.5 yıl arasında hapis cezası verilebilecekmiş.

Bazı şeyleri tekrar etmekten bıkmayacağım, usanmayacağım. Hayvan diye isimlendirdiğimiz şey CANLI, CANLI. Bir ev eşyası değil. Onun da yaşamaya hakkı var, onun da canı yanıyor, o da acı çekiyor. Muhtemelen bu biliniyor ama pek çok kimsenin bilmediği bir şey var, onlar bizleri çok seviyor, aptalca, salakça karşılıksız seviyor. Bu durumda: Yasa hazırlığı sözü beni biraz umutlandırdı, hızlanmasını beklerim.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

İnsanlara yapılan işkenceye verilen ceza nedir biliyor musunuz? 16 yıldan 30 yıla kadar hapis cezasıdır. İnsan bir canlı, peki hayvan diye nitelediğimiz canlının acı çekme, sakat kalma, sakat kalma nedeni ile bakımsızlıktan acı çekerek ölme durumunda bizlerden ne farkı var? Artık hayvanları eşya olmaktan çıkaralım. Bu hazırlığa hız verelim. Bu önemli ama bir teklifim daha var. Evlerde bakılan hayvanları evlerden uzaklaştırma diye bir hukuk kuralını artık mevzuattan kaldıralım. Bu kural hayvan sevmeyenlerin koyduğu kuraldır, oysa hayvanseverler çoğunluktadır. Üstelik doktorlar tarafından yaşlılara, tek başına hayatını idame ettirenlere, yetişmekte olan çocuklara hayvan dostluğu önerilmektedir. Peki buna karşın hayvanları evden atma kararları nasıl bir çelişkidir, farkında mıyız? Dolayısı ile bu husus da mevzuattan acilen çıkarılmalıdır. Yine de bu haber dostlarımızdan çok bana müjde gibi geldi, umutlandım, hadi bakalım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder