Tamer Heper Bu onarım yapılacak
HABERİ PAYLAŞ

Bu onarım yapılacak

SORU: Üst kattaki komşumun banyosundan benim banyoma su akıyor. Getirttiğim ustalar üst kat küvet bağlantısından kaynaklandığını söylediler. Üst kat komşuma arızayı yaptırmasını söyledim. Banyo karolarının ithal olduğunu, kendisinin yaptırmayacağını, benim dairemden yaptırmamı söyledi. Bunun onarımını nasıl sağlarım? N.A.

[[HAFTAYA]]

CEVAP

Bir bağımsız bölümden diğer bir bağımsız bölüme bu şekilde akıntı var ise elbette bu yapılacaktır. Bunun yapılmaması, bu duruma katlanılması gibi bir düşünce olamaz.

Haberin Devamı

Okuyucum akıntının kaynağının üst katın küveti olduğunu tespit ettirmiş. Ancak bir hususun daha bilinmesinde yarar var. Bu akıntı tesisatın inşaat sırasında yapım hatasından mı kaynaklanıyor, yoksa üst kat komşunun kötü kullanımından mı?

Şayet tesisattan kaynaklanıyor ise gideri ortak giderlerden karşılanacak. Yok üst kat komşunun kötü kullanımından kaynaklanıyor ise gideri komşu tarafından karşılanacak.

Ancak üst kat komşu yaptırmamakta direniyor ise bunu okuyucum yaptıracak ve duruma göre bedelini ya ortak giderlerden veya komşudan tahsil edecek. Ancak öncelikli konu üst kat komşu tamir için izin vermeyişi.

Bunun için mahkemeye başvurup tedbir kararı isteyecek. Mahkeme de üst kat daireye girilmesi ve onarım yapılması için tedbir kararı verecek.

TEŞEKKÜR

Geçtiğimiz günlerde kızlarımla büroma giderken derinden derine kedi miyavlaması duyduk. Baktığımızda bir yavru kedinin, metruk bir binanın yangın merdivenlerine atılmış kafes tellerine dolandığını kurtulamadığını gördük.

Aç susuz ve yorgun yani kötü durumdaydı ve muhtemelen birkaç gündür oradaydı. Kendi imkanlarımızı denedik ama ulaşmak mümkün olmadı. Bir, iki hayvansever kuruluşa telefonla başvurduk, pek yardım görmedik.

Mesela biri şu anda yemekte olduklarını, yemekten sonra ilgelenebileceklerini söyledi. Biz de itfaiyeye başvurduk. İtfaiye 10 dakika içinde yetişti. Dört eleman fedakarca çalıştı ve yavru kediciği zor durumdan kurtardı. İstanbul itfaiyesine ve çalışan bu dört fedakar kişiye teşekkür ederim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder