Tamer Heper Bu sözleşme geçerli
HABERİ PAYLAŞ

Bu sözleşme geçerli

Babaanneme biz bakıyoruz. Adına kayıtlı bir evi, tapuda iki şahit ile tapu memuru huzurunda ve sulh hukuk hakimi önünde ölünceye kadar bakma akdi ile anneme verdi.

Babaannem vefat edince, amcalarım ve halalarım, "Kandırmışlar, elinden tapuyu almışlar” dediler ve sağlığında iyi bakılmadığını iddia ettiler. Her iki tarafın şahitleri ise iyi bakıldığını beyan ettiler. Şimdi eve keşif gidecek. Sonuç ne olur? ● C.K.

★ ★ ★ ★ ★

Ölünceye kadar bakma sözleşmeleri şartlarına uygun yapıldığı takdirde geçerli sözleşmelerdir. Bu sözleşmede bir taraf bakıma muhtaç olan bir kimseye bakmayı taahhüt etmekte, buna karşı bakılacak kişi de bakacak kimseye bir vaadde bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Bakılacak kimse iki türlü davranır. Ya sözleşme anında vadettiği gayrimenkulü bakım borçlusuna devreder veya ölümünden sonra ona devri için sözleşmede taahhütte bulunur. Okuyucumun olayında birinci yol seçilmiş. Ev sözleşme anında bakım borçlusuna devrolunmuş.

★ ★ ★ ★ ★

Böyle devirlerde çoğunlukla da okuyucumun anlattığı şekilde bir davaya muhatap olunduğu görülür. Ancak bu olayda şahitler evi devreden bakım alacaklısının bakıldığı yönünde beyanda bulunmuş. Yukarıda bahsettiğim gibi bu tür davayı açan aile fertleri, bakım alacaklısının bakılmadığı iddiasında bulunur.

Ancak dikkat edilmesi gereken husus, iyi bakılmadığı iddiasının bakım alacaklısı hayatta iken ileri sürülmesidir. Ölümden sonra ve dava aşamasında aile yakınlarının ileri sürdüğü bu hususta çok titiz davranılmalıdır. Şimdi eve keşfe gidilecek? Bunun anlamını çözemedim.

Yapılmış bir sözleşme var, sözleşme hükümleri yerine getirilmişse bu evde neye bakılacak, getirilmemiş ise neye bakılacak? Bunun nedeninin açıklığa kavuşturulmasında yarar görürüm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder