Tamer Heper Bu tekliflere kanmayın
HABERİ PAYLAŞ

Bu tekliflere kanmayın

“Borcum var, iş yapamıyorum” diyen patronum “Şirket kuralım, beraber çalısalım, para kazanalım” diye beni kandırıp adıma limited şirketi kurdu.

Şirket adına 50’ye yakın hat çıkarmış ve bu hatları para karşılığı internet üzerinden başkalarına satmış.

Alan kişiler bu hatlarla dolandırıcılık yapmış. Bu yüzden sürekli aranmam çıkıyor, ifade veriyorum. Bir sürü davam var.

Ayrıca fatura vermiş, çek kesmiş. 750 bin lira vergi borcu var. Şimdi banka hesaplarıma da bloke kondu, çalışamıyorum da.

Kapatmak için ticaret odasına başvurdum. Limited şirket olduğu için kapatılmadı. Suç duyurusunda bulundum ama hâlâ sonuç çıkmadı. Şimdiden sonra ne yapmalıyım? ● B.S.

Haberin Devamı

★ ★ ★

Okuyucumun başına gelen husus ilk değil. Bu, çok yaygın şekilde yapılan bir dolandırıcılık yolu.

Bir şekilde sizin gibi birilerine teklif yapılarak kurulan şirketler yoluyla, bir şekilde de kimliğini kaybeden vatandaşın kimliğini bulanların bu kimlikle kurduğu şirketler yoluyla uygulanıyor.

Bu nedenle vatandaşı “Hukuki bir iş yapılacaksa bir hukukçuya danışmadan yapmayın” diye sık sık uyarıyorum. Okuyucum da bu işe girmeden bir meslektaşıma danışmayı düşünseydi belki başına bu iş gelmeyecekti.

★ ★ ★

Okuyucumun adına belki bir, belki birkaç şirket kurulmuş. Sade vatandaş şirket sahibi olmayı bol para kazanma imkanı gibi algılıyor. Şayet böyle olsaydı son yıllarda bolca şirket kapanmasına tanık olmazdık.

Şirket yönetmek kolay değildir. Şirket kurulduğunda ona para akmaz, birçok riski vardır. Bu riski bilen patronu bunları üzerine almamış, okuyucumun üzerine yıkmış.

Neticede üzülerek söylemeliyim ki okuyucum isteyerek bir şirket kurmuş, isteyerek bir şirketin sahibi olmuş ve istemeyerek borçlanmış ve adına suç işlenmiştir.

★ ★ ★

Yine üzülerek söylemeliyim ki 750.000 TL vergi borcu bulunduğunu söylüyor. Bana göre bugün için bilgisi dahilinde olanıdır bu.

Bilmediği ama yakında karşısına çıkacak başka vergi borçları bile olacaktır. Yine üzülerek söylemeliyim ki kendisine kurtulacak bir yol önermek durumunda değilim. Ancak diğer okuyucularıma örnek olması için bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum.

Haberin Devamı

En azından böyle bir teklifte şu düşünülmeli: Bu işte çok para varsa patron niye benim adıma şirket kursun.

Kendi adına, çoluk çocuğunun adına şirket kurar, paraya para demezdi. Öyle değil mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder