Tamer Heper Bu toplantı geçersiz
HABERİ PAYLAŞ

Bu toplantı geçersiz

Normal bir gün, normal bir üç kişilik yönetim kurulu toplantısı. Duyan geldi, bir de baktık ki 5/4 ekseriyet olmuşuz (20 villalık bir site). 5/4 gerektiren bir kararı alabilir miyiz, yasal mıdır? İ.İ.

***

Okuyucularım, gelen mektuplarda bugünlerde kat mülkiyeti ile ilgili çokça yazıma tanık olduklarını söylemekteler. Evet öyledir çünkü bu ay yılbaşı yani yılın ilk ayı ve dolayısıyla da kat malikleri toplantısının yapılması gereken bir ay. Mesela okuyucumun sorusu, yaptıkları bu toplantının bu yılın kat malikleri toplantısı olarak kabul edilip edilmeyeceği hususudur.

Haberin Devamı

Ancak ben kendilerine ‘evet geçerlidir’ diyemeyeceğim. Zira kat malikleri toplantısı için öncelikle toplantı günleri belirlenecek. Yapılacak davette birinci toplantı günü ve gerekli nisap sağlanmaz ise ikinci toplantı günü belirtilecek. Gündem maddeleri yazılacak ve taraflara tebliğ edilmiş olacak. Bu asgari esaslar olmadığı takdirde bu bir kat malikleri toplantısı olarak kabul edilmez.

***

Okuyucumun sözünü ettiği toplantı bir yönetim kurulu toplantısı olarak organize edilmiş ancak buna kat maliklerinin bir kısmı da katılmış. Alınan kararlar artık bir yönetim kurulu kararıdır ama kat malikleri kurul kararı değildir. Böyle bir toplantıda alınacak karara karşı çıkacak kat malikleri olabilecektir. Böyle karşı çıkacak bir kişi olursa toplantıda alınan kararların iptalini talep edecek değil, kararların yokluğunun tespitini isteyecektir ki sonuçta yokluğunun tespitine karar verilecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder