Tamer Heper Çakar lamba yasaklandı
HABERİ PAYLAŞ

Çakar lamba yasaklandı

“Çakar lamba yasaklandı” son günlerde aldığım ender iyi haberlerden biri. Biliyorsunuz bu konuda sık sık yazdım, aracına çakar lamba takan trafikte yıldırım hızıyla gitmeyi kendisine hak olarak görüyor. Tüm yol ona ait.

Kendisini yasalara ve trafik kurallarına uyma zorunluluğu olmayan, denetlenemez kimse olarak algılıyor ve topluma bunu kabul ettiriyor. Zira emniyet şeridinde gider, tamponunuza yapışıp taciz eder, hız kurallarına uymaz, her türlü hakka sahiptir ama onu hiç kimse denetlemez.

Böyle bir sistem olabilir mi? Hiç istinası yoktur, herkes yasalara uymak zorundadır. Ancak yasalar bazı araçlara geçiş üstünlüğü tanımıştır ki onlar da itfaiye, cankurtaran gibi insan hayatı için önemli araçlardır.

Haberin Devamı

Bunların dışında herkes kurallara uymak mecburiyetindedir. Çakar takanların geçiş üstünlüğü yoktur. Aracın içindeki vatandaş her ne makam sahibi, her ne meslek sahibi olursa olsun durumu sade vatandaştan üstün değildir.

O trafikte giden herkes aynı hakka sahiptir. Herkesin bir görevi vardır, herkes vatandaşlık haklarından aynı seviyede yararlanma hakkına sahiptir.

★ ★ ★

Bunu yıllarca yazdım ama şimdi sonucunu alıyoruz galiba. Tabii ki bu durumda merak ettiğim bir husus, bu işin denetlenmesi nasıl olacak? Her çakarlı araç trafikte çevrilip ışıkları sökülecek mi? Böyle ise bunu kim yapacak?

Bunu yaparken görevli tehditlere maruz kalacak mı kalmayacak mı? Kendisine “Sen bu aracın içinde kim var biliyor musun” sözleri, “Seni sürdürürüm” sözleri havalarda uçuşacak mı? Bakalım göreceğiz. Bütün temennim bu işte başarılı olunmasıdır. Bu yolla trafikteki kaos faktörlerinden biri ortadan kalkmış olur. Darısı diğerlerinin başına.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder