Tamer Heper Çok basit
HABERİ PAYLAŞ

Çok basit

Haberin Devamı

Binamızın genel kurulu için sözlü vekalet aldım, toplantıda verdiğim vekalete ben imza attım. Bu vekalet geçerli mi? ● S.S.

Bana okuduğumda gülümsediğim soruların geldiği olur ama buna gülümsemekten öte bayağı güldüm. Sevgili okuyucum bir vekaletnameyi kendinize veremezsiniz ki. Bir vekalet verecek olan da vekaleti verir ama vekaleti veren imzalar. Vekaleti alanlar imzalayacak olsa istediği kadar vekalet hazırlar kendi imzasını atar durur. Böyle şey olur mu? Bu söylediklerim kendi imzanızı atmanız durumu. Hele hele size vekalet verecek olan kimsenin imzasını taklit ederek imza attıysanız üstelik bu sahtecilik suçudur. Sonradan imzanın vekalet verene ait olmadığı ortaya çıktığında da o vekaletnameler geçersiz sayılır. Alınan kararlar sayı ve nisaba bağlı ise onlar da iptal olur yani işin hem cezai hem de hukuki sonuçları olur ki sizi bayağı sıkıntıya sokar.

ZAHMET EDİP KATILSIN

Birinci söyleyeceğim, bu vekaletnameleri kullanmadıysanız sakın kullanmayın. İkincisi; bir daha böyle bir vekaletname hazırlamayın. Ya vekalet verecek kişinin imzası ile vekalet alın, alamıyorsanız kendi adınıza toplantıya katılın. Vekalet verecek kimseler de neticede senede bir defa zahmet edip toplantıya katılsın.

Pek çok kişi böyle bir toplantıya katılmaz, sonra alınan kararlardan şikayetçi olur. Üstelik kat malikleri kurulu toplantılarında vekaletnamelerde büyük bir kolaylık vardır, bunlar noterde hazırlanmaz. Sadece düz beyaz kağıda yazılır, vekalet belli toplantı için mi verildi, yoksa her toplantı için mi verildi bu açıklanır ve düz beyaz kağıda yazılıp imzalanmış halde verilir. Bu kadar basit. Artık bu da yapılamıyor ise pes demekten başka çarem kalmıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder