Tamer Heper Çok kötü değil
HABERİ PAYLAŞ

Çok kötü değil

Dört katlı bir evim var, üç de oğlum. Her birimiz bir katta oturuyorken bir oğlumu kaybettik. Evliydi ama gelin bizlere çok çektirdi. Neticede oğlumun kaybından sonra torunumu da aldı ve gitti. Evimde kat mülkiyeti yok. Evin tamamı benim. Evde onarım gerekiyor ama gelinim giderken anahtarı bırakmadığı için eve giremedik.

Onarım için bu eve girebilir miyim? Vefatım durumunda gelinime hisse kalmasını istemiyorum. Bunun için ne yapabilirim? Gelinime kalmaktansa torunuma kalmasını isterim. Ayrıca gelin torunumu bize göstermiyor, bunun için ne yapabilirim? ● H.S.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Sırasıyla gidelim. Oğlunuzun oturduğu evi gelin terk etti, bir yerlere gitti. Oğlunuz ve gelininiz sizin kiracınız değildi. Size ait bir yerde oturmalarına izin veriyordunuz. Dolayısıyla kendilerine kiracıymış gibi davranmak gerekmiyor. Yani bir tahliye davası, bir kira sözleşmesinin feshi davası açmak gerekmiyor.

Şayet gelin eşyasını da alıp gittiyse ve hatta gittiği yerde ikametgah kaydını yaptırdıysa mesele yok, evinize girebilirsiniz. Ancak evin içinde eşyası varsa girmeyin. Kendisi ile irtibat kurup eşyasını boşaltmasını sağlayın. Aksi halde kira bedeline eşdeğer bir ecrimisil talebinde bulunacağınızı bildirin. Bu bir sonuca varmada yardımcı olur.

★ ★ ★ ★ ★

Vefatınız halinde siz isteseniz de istemeseniz de zaten geline miras kalmayacak. Zira gelinler mirasçı değil. Bu nedenle birinci arzunuz kendiliğinden yerine gelmiş oldu. İkinci olarak torununuza kalmasını istiyorsunuz ya, bunu da yasalar halletmiş.

Vefatınız durumunda torununuz diğer çocuklarınız kadar miras payına sahip olacak. Bunun için de herhangi bir şey yapmanız gerekmeyecek. Tabii bu durumda belki istemediğiniz bir olay karşınıza çıkabilir. Torun küçük olduğu için onun malvarlığını ne yazık ki sevmediğiniz gelininiz yönetecek.

★ ★ ★ ★ ★

Peki torununuzu göremeyecek misiniz? Görebilirsiniz. Nasıl ki boşanan eşlerde velayeti alamayan babaya çocuğu için görüşme imkanı tanınıyor ise siz de mahkemeye başvurup torununuzla görüşme imkanı yani şahsi münasebet tesisi imkanı tanınmasını isteyebilirsiniz. Sizin durumunuzda olan büyük anne ve büyük babaların bu hakkı var. Netice: Durumunuz çok kötü değil.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder