Tamer Heper Daha çok zaman var
HABERİ PAYLAŞ

Daha çok zaman var

Arazimin bulunduğu alana gittiğimde komşuların sınırının bizim araziye kaydığını gördüm. Soruşturdum, bu sene kadastro çalışması yapılmış, sınırlar böyle olmuş. ancak kadastro çalışması yapılması benim arazimin küçülmesi anlamına gelmemeli. Buna karşı ne yapabilirim? ● E.A.

Okuyucumun düşüncesi elbette doğru. Kadastro çalışması, kamulaştırma gibi arazilerin küçülmesi veya el değiştirmesi anlamına gelmez. Arazilerin kayıt altına alınması anlamına gelir. Ancak bu çalışmanın yapılması her şeyin bittiği anlamına gelmez. Birincisi, çalışma süresi içinde itiraz mümkündür, itiraz incelenir değerlendirilir. İkincisi, çalışma bittikten sonra askıya çıkar ve 30 gün askıda kalır. Bu süre içinde de itiraz mümkündür. Ancak okuyucum çalışmanın bu yıl içinde yapıldığını söylediğine göre 30 günlük sürenin de geçtiği izlenimi var.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Bu durumda da her şey bitmiş değil. Askı süresinin sonundan itibaren de 10 yıl içinde mahkemede dava açmak mümkündür. Askı süresini geçiren okuyucum bu defa mahkemede dava açacak. Çevreden edindiği bilgi, çalışmanın bu yıl yapıldığı şeklinde. O halde dava açma süresi geçmemiş, hatta neredeyse daha dokuz senesi var. Ancak elbette dokuz sene beklemesi düşünülemez, ilk fırsatta bir dava konusu yapmasını öneririm. Zira bahsettiği kayıp alan öyle kabul edilebilecek bir alan değil, oldukça geniş bir alan.

Sonuç olarak zaman zaman önerdiğim gibi bu okuyucuma da bir öneride bulunacağım. Açacağı davayı bir meslektaşımla görüşerek açmasını, tek başına hareket etmemesini önereceğim. Zira basit bir usul hatası böyle değerli bir davanın kaybına neden olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder