Tamer Heper Dava yolu ile alabilirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Dava yolu ile alabilirsiniz

Bir sitede güvenlik olarak çalışıyorum. 18 aydır zam farklarımı almadım. İki hafta sonra işten çıkaracaklar. Elimde yazılı bir belge yok. Bu farkları dava yolu ile alabilir miyim? H.Y.

[[HAFTAYA]]

Bir kimse çalıştığı yerden alacağı varsa bunu talep etme hakkına sahiptir. Şayet sulhen alamazsa davca açmak en tabii hakkıdır. Ancak okuyucum zam alamamaktan mı yakınıyor yoksa zam almış da bir tarihten itibaren zam farkını mı alamamış bunu bilmekte yarar var.

Şayet zam alamadığından yakınıyor ise özel işyerlerinde zam belli bir takvime bağlanmış değildir. Çalışan asgari ücretle çalışıyor ise ve asgari ücrete zam geldiği tarihlerde bu zammı alamadı ise talep hakkı elbette vardır.

Haberin Devamı

Asgari ücretin üzerinde bir ücretle çalışıyor ise bu halde zam, iş akdi çerçevesinde yapılır. Yazılı iş akdi yok ise bu halde ancak karşılıklı pazarlık söz konusu olur, otomatik zamdan söz edilmez.

Bunlar zamlı maaş için söyleyeceklerim. Size zam yapıldı ama zamlı maaş ödenmeyip farkları da verilmedi ise bu halde zam farklarını elbette talep etme hakkına sahipsiniz.

Maaşlarınız bordrolarda görülmekte olup elinizde bir belge olması da gerekmez ve bu farkları alamadı iseniz tabii ki dava açma hakkınız vardır. Ancak on beş gün sonra iş akdinize son verileceğini de yazdığınıza göre ve ücret farklarını alamadığınızı da düşünerek acaba kıdem tazminatı konusunda neyle karşılaşacaksınız?

Galiba iş akdinizin feshini de takip eden günlerde alacaklı olduğunuz tüm kalemleri hesap edip birlikte bir dava açmak daha yararlı olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder