Tamer Heper Durum ümitsiz
HABERİ PAYLAŞ

Durum ümitsiz

Bir işyerinde 20 ay çalıştım. 4 gün işi bıraktım işime son verildi. Derken çıkışımı yapmadıklarını söylediler tekrar çalışmaya başladım. Sonra yine benzer giriş çıkışlarım oldu.

Sonuçta bir aylık izin istedim bana bir kağıt imzalattılar. Bu kağıtta ‘işi bıraktım’ beyanı varmış. Şimdi tazminatımı istiyorum, vermiyorlar. Ne yapabilirim? ● T.G.

★ ★ ★ ★ ★

Okuyucumun iş hayatı inişli çıkışlı. Kendisi çıkmış, sonra işe geri dönmüş. Bu arada bazı belgelerin imzalandığı anlaşılıyor ama en anlamlısı sonuncusu. İşten kendi isteği ile ayrıldığına dair. Bir işçinin tazminat hak etmesi için ya işine haklı olmayan nedenlerle son verilmesi veya kendisinin haklı nedenlerle iş akdini feshetmesi lazım.

Haberin Devamı

Bunların neler olabileceği de yasada belli. Bunlardan birinin varlığı halinde işçi kıdem tazminatını hak eder. Bunların dışındaki nedenlerle iş akdinin feshi kıdem tazminatı hakkı doğurmaz. Bu nedenle işçinin kendi isteği ile işi bıraktığı durumlarda kendisinden bu yönde bir beyan alınır yani bir belge imzalattırılır.

Ayrıca işçi hiç haber vermeden işyerini nedensiz peş peşe iki işgünü terk ederse işveren çıkışını verir ve bu halde işçi tazminat alamaz.

★ ★ ★ ★ ★

Okuyucumun anlattığı olayda da bu var. İşveren okuyucuma işyerinden kendi isteği ile ayrıldığına dair yazı imzalattığına göre elbette amacı bu belgeyi kullanarak, bir gün tazminat talebi durumunda bunu kullanmak. Peki okuyucum buna rağmen tazminat talep edebilecek mi?

Gerçekte haklı nedenlerin varlığı nedeni ile sözleşmeyi feshettiği ancak bu yazıyı kendisine zorla imzalattırıldığı yönünde bir iddiası olup da bunu ispatlayacak haldeyse bir imkan vardır ama anlattığı olayda pek böyle bir ize de rastlamış değilim. Yani işi çok zor. Pek ümit varmış gibi konuşmayayım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder