Tamer Heper Duruşmalar ertelendi
HABERİ PAYLAŞ

Duruşmalar ertelendi

Önem verdiğim bir davam var. Geçen hafta duruşmamız vardı ama mahkemeler kapalıymış benim gitmeme gerek olmadığı söylendi. Peki ben gitmediğim için davamız görülüp sonuçlandırılmış veya gitmediğim için reddolunmuş olabilir mi? Son durumu nasıl öğrenirim? l C.M.

Önce okuyucumu rahatlatayım sonra açıklama yapayım, okuyucum gitmediği için davası reddolunmadı, yani davayı kaybetmedi. 15 Haziran’a kadar mahkemelerin faaliyetleri durduruldu, icralarda da kısmen durdurma kararı verildi. 15 Haziran’a kadar duruşması olan davalar da mahkemeleri tarafından tarafların katılması beklenmeksizin ertelendi.

Haberin Devamı

Şimdi okuyucuma mahkemesi tarafından yeni bir duruşma günü verildi ve kendisi mahkemelerin faaliyete geçeceği 15 Haziran’dan sonra mahkemesinin kalemine başvurup yeni duruşma gününü öğrenebilecek. Konu açılmışken bir endişemden de söz etmeden geçemeyeceğim. Bu yazımı hazırladığım gün, günlük vaka sayısı 1635, günlük vefat sayısı ise 55’ti. Yani bu rakamlar halen tedbirin en üst seviyede olması gerektiğini söylüyor.

Peki adliyelerin bu ortamda durumu ne? Bilinsin ki adliyelerde ve de özellikle salı ve perşembe günleri adliye koridorlarında bırakın sosyal mesafe denilen fiziki mesafelerin sağlanmasını insanlar birbirine çarparak yürüyor. İcra Daireleri ise her gün üst üste görev yapıyor. Yani adliyenin açılması AVM’lerin açılmasına benzemez, risk tahminlerin üzerinde.

Demem o ki, 15 Haziran’da adliyeler açıldı, hadi her şey serbest denildiğinde iki aydır bekleyenlerin öyle bir işgaline uğrayacak ki ikinci dalga orada hazır olacak. Öncelikle 15 Haziran öncesi için adliyeler içinde bir faaliyetten söz edilmemeli, ikincisi 15 Haziran’da da faaliyetlere kademe kademe imkan tanımalı.

Bir teklif değil, bir örnek olarak söyleyebileceğim husus şu; mesela önce tek rakamlı icra daireleri faaliyete geçebilir, mahkemelerden de önce ağır cezalar, sonra asliye cezalar, sonraki bir tarihte de hukuk mahkemelerinin bir kısmı vs. Bunlar gibi önlemler düşünülmeden bir günde adliyeleri açarsak sonucunu tahmin bile etmek istemiyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder