Tamer Heper E-posta ile bildirim yapılabilmeli
HABERİ PAYLAŞ

E-posta ile bildirim yapılabilmeli

Dairemin bulunduğu sitede eski yönetim her ay ödemem gereken meblağı bana e-posta ile bildiriyorken yeni yönetim kapılara yapıştırarak bildiriyor. İyi ama ben senenin belli aylarında bazen şehir dışında ve hatta bazen yurtdışında bulunmak zorundayım. Bu halde yönetime bana bildirileri e-posta ile yapın desem geçerli mi? ● E.T.

★ ★ ★ ★ ★

Doğrusu sistem kesinleşmiş işletme projesine göre kurulmuştur. Yani her yıl yapılan kat malikleri toplantısında her bağımsız bölüm için yapılacak ödemelerin ne olduğu işletme projesi ile kabul edilir. Bu yönde bir karar alınmadıysa yeni yönetici (eğer eskisi yeniden seçilmiş ise bu yönetici veya yönetim kurulu) yeni bir işletme projesi yapar ve kat maliklerine ya elden imzası alınarak veya taahhütlü mektupla bildirir.

Haberin Devamı

Buna yedi gün içinde itiraz olmazsa işletme projesi kesinlik kazanır ve kesinleşmiş işletme projesi sıfatı kazanarak bir yıl boyunca tatbik olunur. Şayet dönem arasında kesinleşmiş işletme projesi dışında ilave masrafı gerektirecek bir olayla karşılaşılırsa ek işletme projesi yapılarak yine kat maliklerine aynı yolla tebliğ olunur.

★ ★ ★ ★ ★

Şimdi ‘okuyucumun sorusu bu mudur?’ diye akla gelecek ama niye bu açıklamayı yaptığımı anlatayım. Dikkat edilirse kat maliklerini bağlayacak nitelikteki bilgilendirmelerin ya elden imza mukabili yapılacağı veya taahhütlü mektupla bildirileceği kabul olunmuş. Yani bir yolla kat malikinin eline geçmesi sağlanmış. Ancak 1965 tarihli Kat Mülkiyeti Kanunu’nda e-posta diye bir sistem bilinmediği için bu yolla bir tebligattan söz edilmemiştir.

Ancak en geçerli yol ya elden tebligat veya taahhütlü mektup olarak düşünülmüştür. Bugüne gelindiğinde ise kat malikine yapılacak bildirimin, özellikle kat malikinin kendisine bu yolla bildirimde bulunulmasını talep ettiği hallerde e-posta yoluyla yapılabilmesi gerekmektedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder