Tamer Heper Eklenti daireye bağlıdır
HABERİ PAYLAŞ

Eklenti daireye bağlıdır

16 dairelik apartmanda çatı katı dairemiz kirada. Bilgim haricinde kömürlüğümüz kapıcı odasına ilave edilerek kiraya verilmiş. Biz itiraz edince farklı bir dairenin kömürlüğü yönetim toplantısı kararıyla bize verildi.

Toplantı tutanağını müsait olmadıkları bahanesiyle vermediler. Sonra yönetici olmamı isteyip kiracıların birinden 100 TL alacağım söylendi, ben kabul etmedim. Böyle bir şey olur mu? Ne yapabilirim? ● B.T.

★ ★ ★ ★ ★

Soruyu iki bölüme ayıracağım. Nedenini az sonra anlayacaksınız. Okuyucumun bahsettiği apartmanda bağımsız bölümler ve kömürlükler var. Kömürlüğün kendilerine ayrılmış olduğunu söylediklerine göre bir eklenti söz konusu. Eklenti, bağımsız bölüm dışında bazı alanların tapuya tescil suretiyle bir bağımsız bölüme tahsisidir. Tahsis edilen alanı sadece o bağımsız bölüm maliki kullanabilir.

Haberin Devamı

Hatta bağlı olunan bağımsız bölüm el değiştirirse eklenti de birlikte el değiştirir yani bağımsız bölüm o eklenti ile birlikte satılır. İşte kömürlük bu durumdayken el koyulup kapıcı dairesine katılmış. Bu halde işgale son verilmesi ve malikine teslimi talep edilebilir. Öyle sizinkini aldık, size başka yer verelim denilemez.

Susar kabul ederseniz o başka, kabul etmezseniz kimse sizi zorlayamaz. Ayrıca kapıcı dairesi ortak alandır. Yani herkesin ortak malıdır. Kapıcı dışında bir başkasına tahsisi ancak tüm maliklerin bunu kabulüyle mümkündür. Aksi halde işgal edilemez.

★ ★ ★ ★ ★

Geliyorum sorunun ikinci bölümüne. Yani şu yöneticilik hadisesine. Doğrusu soruyu tam anlayamadım. Biraz anlaşılmaz olsa da özetlemeye çalıştım. Kısaca hiç kimseye zorla yöneticilik yaptırılamaz.

Tabii kiracıların birinden 100 TL almak gibi bir teklif olamayacağı için bunu ben yok kabul ediyorum. Bunu sorunun içine almamın nedeni de bu hadisenin anlaşılır açılımını alırsam yanıt vermeye hazırım. İşte ikinci bölüm bu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder