Tamer Heper Elektronik mahkumiyet
HABERİ PAYLAŞ

Elektronik mahkumiyet

Elektronik tebligat yönetmeliği 6 Aralık’ta yayınlandı, okudum, hiçbir şey anlamadım!

Bu nedenle okuyucularıma ‘şöyle kolaylık-böyle kolaylık’ diyemeyeceğim. Ayrıca bizlere ne sağlayacağını da anlamış değilim. Bizlere postayla gelen tebligatların neyi vardı da şimdi elektronikle gelecek? Bize resmi tebligatlar bir zarf içinde yapılır, imza mukabili alınır, imza sahibinin kimliği zarfın iade edilecek bölümüne yazılır, tebliği çıkaran merciye iade olunur.

Şimdi ne olacak, bilgisayarınıza tebligat kaydı gelecek, bu tarihten sonraki beşinci gün bu tebligat yapılmış addolunacak ve önemli, belki de çok önemli süreçler başlamış olacak. Peki herkes bilgisayarın başında nöbet tutmaya mecbur mu? Ben özellikle 11 ay boyunca başımı bilgisayardan kaldıramadığım için yaz tatillerinde bilgisayarımı yanıma bile almam. Peki o zaman ne yapacağız?

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Bizim zarfla PTT yoluyla yapılan tebligatlarımızda, 21 m. göre tebligat, 35’e göre tebligat dediğimiz hiçbiri olmazsa gazete ilanı yolu ile tebligatlarımız var, şimdi ne yapacağız? Bilgisayarına bilgileri gönderdik ne yaparsan yap mı diyeceğiz? Cep telefonuna mesaj gelecekmiş.

Peki herkes tanesi 3000 TL’den başlayan akıllı telefon kullanmak zorunda mı? Bana bir adli merciden geldi, mesajın içine ulaşabilmek için bir arkadaşımla yarım saat uğraştık. Her tebligatta yarım saat uğraşacak mıyım?

★ ★ ★ ★ ★

Benim aklıma yatmadı, bu bir kolaylık gibi görünmüyor. Özellikle de adli işlerde güvenliğine ve kolaylığına bakılır, bir zarfı açarsın içini okursun anlarsın (bunu bile çözemeyenler var) şifre gibi işlerle uğraşmanın manasını da anlamadım. Bankalar sorar, “Faturalarınızı e-mail olarak almak istermisiniz?” diye.

Buna bile evet demedim, bilgisayara niye beni mahkum ediyorsunuz? Günlük mecburiyetlerden zaten boyun fıtığı oldum, belime aşağı doğru inmeye başladı, nereye kadar gitsin istiyorsunuz? Bu iş bana göre değil, bakalım bekleyelim ne göreceğiz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder