Tamer Heper Emekli maaşı haczedilmiyor
HABERİ PAYLAŞ

Emekli maaşı haczedilmiyor

Haberin Devamı

Eşimin ikinci evliliği. İlk evliliğinden olan oğlu ek kredi kartı ile borçlanmış. Borç faizi ile de büyümüş. Eşim emekli, emekli maaşı var. Benim de şahsi eşyam var. Bu borç nedeni ile eşimin emekli maaşına ve benim şahsi eşyama haciz gelir mi? A.K.

Artık bu söz atasözü gibi oldu: Borç şahsidir, birinin borcu için bir başkasının malı haczedilmez. Şimdi bu söz sizin şahsi mallarınız için duyduğunuz endişeye yanıt. Kredi kartı eşinizin, ek kart oğlunun. Ek kart borcu asıl kart sahibinin borcu. Dolayısı ile oğlunun borcunu babası ödeyecek. Bu tamam ama sizin eşyanıza haciz gelmez. Peki eşinizin emekli maaşına gelir mi? Hayır onun malvarlığı varsa haciz gelir, başkaca geliri varsa haciz konulur ama emekli maaşına haciz konmaz.

[[HAFTAYA]]

Yönetici seçsinler

Geçen yıl on haneli bir apartmana kiracı olarak taşındım ama benden bir yıldır birisi gider olarak para istiyor. O kişi yönetici falan değil. Çünkü binada yönetici yok. Parayı alan da makbuz falan vermiyor. 10 haneli binada yönetici mecburiyeti yok mu? K.H.

Artık ezberlemişsinizdir sanıyorum. Bir binada kat mülkiyeti kurulması mecburi değil. İsteğe bağlı. Şayet sizin binada kat mülkiyeti kurulmamış ise o halde yönetici mecburiyeti olmadığı gibi bırakın mecburiyeti, isteseniz de yönetici seçemezsiniz. Kat mülkiyeti olmayan binada yönetici olmaz. Biri çıkıp ben yöneticiyim dese bile bu mümkün değildir. Geleyim, kat mülkiyeti tesis edilmiş binaya. Kat mülkiyeti kurulmuş binalarda sekiz bağımsız bölüm ve üstü bağımsız bölümlerde yönetici olma mecburiyeti vardır. Bunun altındaki daire sayısında ise yönetici isteğe bağlıdır. Sizde 10 bağımsız bölüm var, o halde yönetici mecburi. Dolayısı ile de uluorta biri çıkıp yöneticilik iddiasında bulunamaz. Sizde kat malikleri toplantısı yapılması ve toplantıda yönetici seçilmesi lazım. Ancak bunları koordine edecek olan da kat malikleri olacak, oysa siz kiracısınız. Dolayısı ile sizden para isteyen kimseye bunun hukuki olmadığını, kat maliklerinin üçte birinin talebi ile kat maliklerinin toplanmasını ve aralarında yönetici seçmelerini önerin. Borcunuzu bu yöneticiye ödeyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder