Tamer Heper Eve davet etmek lazım
HABERİ PAYLAŞ

Eve davet etmek lazım

Haberin Devamı

Eşim iki ay önce çocukları da alıp evi terk etti. Babasının şehir dışındaki evine gitmiş. Sonra çocukları orada bırakıp şehre dönmüş, bir ev tutmuş, orada oturuyor. Çocukları da bana göstermiyorlar. Ben özürlüyüm, çalışamıyorum. Yasal olarak neler yapabilirim? S.B.

Eşiniz evlilik birliğini sürdürmemek amacı ile meskenini ayırmış, bu bir boşanma nedeni olabilir. Bu işin hukuki cephesinin bir yönü ikinci yönü ise çocukların durumu. Önce terk konusu. Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadı ile diğerini terk ettiği takdirde bu bir boşanma nedenidir. Süreç şöyle işler: Terkten sonra dört ay beklenir, dört ay içinde eş eve dönmezse mahkeme marifeti ile kendisine bir davetiye gönderilir, iki ay içinde eve dönmesi istenilir.

[[HAFTAYA]]

Eş bu süre içinde de eve dönmezse terk nedeni ile boşanma davası açılır. Siz boşanmak istemediğinizi de yazmışsınız ama böyle bir hayatın sürmesi de düşünülemez. Özürlü olduğunuzu da yazmışsınız, bu durumda kanunlarda bir ihtimal daha var, ‘boşanma’ değil ‘ayrılık’ talebi. Ancak boşanmak istemeyen birinin ayrılık talep edeceğini de düşünmüyorum. Bunların yanında sizin gerek bu durumda ve gerekse ayrılık veya boşanma halinde eşinizden nafaka talep etme imkanınız olacak. Benim önerim dört ay dolduğunda öncelikle eşinize mahkeme marifeti ile davetiye göndermektir. Bunun için uzun bir dava süreci gerekmez, talep halinde mahkeme eve davet yazısını hemen gönderir, bu bir çözümün başlangıcı olabilir. Çocukların durumuna gelince, çocukların sizinle ilişkisi kesilemez. Yine mahkemeden çocuklarla şahsi ilişki kurmak için karar alınabilir. Mahkemenin vereceği kararlar çerçevesinde çocuklarınızla ilişki kurabilirsiniz. Özetle öyle görünüyor ki işin önünde sonunda mahkeme ile ve hakim kararı ile bir sonuca ulaşacağı ihtimali kuvvetli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder