Tamer Heper Evlatlık mirasçıdır
HABERİ PAYLAŞ

Evlatlık mirasçıdır

Kardeşlerim ile birlikte hiç evlenmeyen teyzemin üzerine evlatlık geçtik. Anne ve babamın mirasında hakkımız var mı? Teşekkür ederim. l M.A.

Bir kimse evlatlık olarak alındığında evlatlık, evlatlık alanın mirasçısı olur ama evlatlık alan, evlatlığın mirasçısı olamaz. Bu tamam, biliyorum okuyucumun sorusu bu değil, onun sorusu asıl ailesi ile yani biyolojik anne ve babasının mirasçısı olup olmayacağı.

Buna yanıt vereceğim ama evlatlık alanların mirasçılık durumu da çoğunlukla merak edilen bir husustur. Evlatlık ile evlat edinenin aralarında nasıl bir mirasçılık ilişkisi kurulacağı çoğunlukla yanlış değerlendirilmiştir. Bazılarına göre evlat, evlat edinenin mirasçısı olamaz, bazılarına göre evlat edinen de evlatlığın mirasçısı olur.

Haberin Devamı

İşte bu yanlış bilgileri doğrulamak için yeri gelmişken bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum. Şimdi geleyim asıl sorunun yanıtına. Bir kişi evlatlık olarak alındığında,evlatlık alınan çocuğun asıl ana-babası ile soy bağı ve mirasçılık ilişkisi kopmaz. Dolayısı ile asıl anne ve babasının mirasçısı olmaya devam eder.

Buna göre; okuyucum, hem evlatlık ilişkisi nedeni ile teyzesinin mirasçısıdır hem de asıl anne ve babasının mirasçısıdır. Evlatlık alan teyze açısından söylüyorum hem de birinci derece mirasçıdır, bu durumda şayet ikinci derece (uzak ihtimal olsa da üçüncü derece) mirasçı bulunsa bile artık onlar devreden çıkmıştır, okuyucum ve kardeşi birlikte teyzelerinin mirasçıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder