Tamer Heper Fazla mesai ödenir
HABERİ PAYLAŞ

Fazla mesai ödenir

77 yaşındayım, bir dizim protez. 32 daireli bir sitede oturuyorum. Pazar günleri hariç diğer günler günlük gazetem kapıya bırakılıyor, pazarları bırakılmıyor. Yönetimden pazarları da bırakılmasını istedim, kabul görmemiş. Bu doğru mu? Hizmet her gün verilmeli değil mi? Fark olarak parasını vereyim dedim yine olmadı. Bunun bir yolu var mı? ● N.K.

Okuyucumun bahsettiği kapıya gazete bırakma işi site veya binanın görevlisinin sabah servisi. Bina görevlileri, kendilerine bildirilen program dahilinde belli saatlerde servise çıkar. Çoğunlukla kapı çalınarak bir istek olup olmadığı sorulur, olanların ihtiyacı karşılanır. Ancak bir kısım daire sahibi erken uyandırılmak istemez, onların siparişi okuyucumda olduğu gibi kapılarına bırakılır. Ancak bina görevlisinin de tatil günleri vardır. Bu, karşılıklı anlaşma ile belirlenir. Bazıları pazar günü tatil yapar, bazıları hafta arası. Şayet tatil yapmayıp çalışması karşılıklı kabul edilirse o zaman görevliye fazla mesai ödenir. Yani okuyucuma pazar günleri de sabah servisi yapılacak olursa görevliye fazla mesai ödemek gerekecektir.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Burada birinci problem, fazla mesai için çalışanın kabulünün gerekmesi. Yani görevli bunu kabul etmelidir. İkinci mesele, görevliye fazla mesai ortak giderden ödenmelidir. Okuyucumun binasında bu iki husus birlikte kabul görmemiş, o nedenle pazar sabahları gazetesi gelmiyor.

Bazı sitelerde, yönetim, yakınlarda bir market veya bakkal ile anlaşıyor, sabah servisini onlar yapabiliyor. Bu yöntem özellikle gazete için uygulanır. Bir bayi her sabah ücreti karşılığı kapılara gazeteleri dağıtabilir. Okuyucumun sitesinde yönetim böyle bir anlaşma yapabilecek ise mesele çözülebilir ve de sadece okuyucumun değil diğer site sakinlerinin de ihtiyacı karşılanmış olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder