Tamer Heper Fazla tercih hakkınız yok
HABERİ PAYLAŞ

Fazla tercih hakkınız yok

Haberin Devamı

Mayıs 2012’de evimi bir yıllık sözleşme ile kiraya vermiştim. Şimdi evlenmek üzereyim. Halen ailemin yanında kalıyorum. Kiracıya Mayıs 2013’te sözleşmeyi yenilemeyeceğimi, evleneceğimden dolayı daireyi tahliye etmesi gerektiğini söyledim. O da bana, bu yeri uzun vadeli olarak tuttuğunu, kendisinin çıkmayacağını, dava açarsam daha zararlı çıkacağımı söyledi. Ben bu durumda ne yapmalıyım? S.K.

Ne yapmanız gerektiğini sormuşsunuz ama gördüğüm kadarı ile alternatifiniz yok ki size şu alternatifi seçin diyeyim. Yapacağınız şey tek: Dönem sonunu bekleyeceksiniz, dönem sonu geldiğinde ve bir ay içinde ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açacaksınız. Mahkemede de evlenmek üzere olduğunuzu, halen ailenizle birlikte yaşadığınızı, dolayısı ile bu yere ihtiyacınız bulunduğunu belgeleyeceksiniz.

[[HAFTAYA]]

Belgeleyeceksiniz dediğim hususların ispatı zor şeyler değil. Çoğunlukla da bunlar tanıkla ispatlanır. Dolayısı ile önünüzdeki tek yol bu. İşiniz uzar mı, zararlı çıkar mısınız? İşiniz ne yazıkki evet uzar. Şimdi yeni usul çıktı, daha davalar başlamadan, bir ön inceleme duruşması yapılıyor. İşi uzatmaktan başka bir fonksiyonu yok. Bu ön inceleme duruşması sözde işleri kısaltmak amacı ile düzenlendi. Ancak adliyenin içinde olmayanların hazırladığı bu sistemler yarardan çok zarar getiriyor. Bu da öyle, mahkemelerin iş yükünü artırdı, duruşmaları uzattı. Bu durumda sizin de davanızın kısa zamanda sonuçlanmayacağını söylemeliyim ama başka çareniz yok ki, neticede kendi eviniz, evleneceksiniz ve bu evde oturacaksınız. Sonunda zararlı çıkmak konusunda ne denilmek istenildiğini pek çözemedim. Bir insanın kendi evine sahip çıkmasında ne gibi bir zarar olabilir bilemiyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder