Tamer Heper Hakem heyetine başvurun
HABERİ PAYLAŞ

Hakem heyetine başvurun

Bir firmadan televizyon aldım ama sipariş ettiğim televizyon yerine alt modelini gönderdiler. Bunun üzerine firmaya başvurdum, bir sonuç alamadım. Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurayım istedim ‘6 ayı bulur’ dediler. Buna karşın ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Televizyon ambalajında duruyor. Ne önerirsiniz? l Ö.A.

***

Size gönderilen cihaz talebinizin dışında bir cihaz. Bu halde iadesini isteme hakkına sahipsiniz. Yasa gereği satıcı bu talebinizi karşılamakla yükümlüdür. Ancak bu girişimlerden yanıt alamıyorsunuz. Bu durumda size ‘Tüketici Mahkemesi’ne başvuruda bulunun’ demek gerekecek ama bu konuda bir sınırlama var.

Haberin Devamı

Mahkemeye başvurmadan önce Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvurmak gerekecektir. Okuyucumun aldığı cihazın fiyatını bilmiyorum. Bu nedenle şöyle bir kıstas açıklaması yapayım: Şayet cihazın fiyatı 6 bin 920 TL’ye kadar ise ilçe hakem heyetine, fiyatı 6 bin 920 ile 10 bin 390 TL arasında ise bu halde il tüketici hakem heyetine başvurmalıdır.

***

Bu başvuruların ne sürede sonuçlanacağı hakkında bir fikir veremem. Bu durum hakem heyetlerinin ellerindeki iş hacmine bağlıdır ama şunu söylemeliyim ki bu değerler arasındaki bir ihtilafta Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvuru mecburidir. Dolayısıyla ‘6 ayı bulur veya bulmaz’ tartışması yersizdir.

Zira bu değerler arasında bir ihtilafta Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurmadan mahkemeye başvuruda dava redde mahkumdur. Benim okuyucuma söyleyeceğim zaman kaybetmeden ilgili hakem heyetine başvurmasıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder