Tamer Heper Haklarınız duruyor
HABERİ PAYLAŞ

Haklarınız duruyor

Babam ikinci evliliğini yapmıştı. İlkinden ben ve kardeşim, ikincisinden de iki evladı vardı. Vefatı ile neler yapılması gerektiğini danışmak için bir meslektaşınıza başvurdum. Benden vekalet, bir miktar ücret ve masraf aldı ama sonra adeta ortadan kayboldu. Ne yaptığını neler olduğunu bildirmedi.

Ben adliyeye gittim, araştırdım, bir veraset ilamı çıkarıldığını öğrendim. Eşine dörte bir hisse biz çocuklara da geri kalan eşit olarak verilmiş ama bu paylaşım için gayrimenkulleri araştırdığımda daire ve dükkanı eşine ve kızlarına vermiş. Bu durumda bizim haklarımız ne oldu? ● A.Ö.

Haberin Devamı

Vekaletname alıp da müvekkile bilgi verilmemesi, gerektiğinde avukatın azli nedeni. Bu halde avukatın azli haklı azildir ve avukat ücreti haketmez. Şimdi geleyim hukuki duruma.

Siz iki kardeş babanızın mirasçısısınız ve üstelik mahfuz hisseli yani saklı payı olan mirasçısısınız. Bu durumda mirasın size düşen payının yarısı sizin saklı payınızdır ve buna dokunulmaz, elinizden alınmaz. Bu halde babanızın eşine ve kızlarına yaptığı devirlerin tapu kayıtlarından ne şekilde yapıldığına bakmak lazım.

★ ★ ★ ★ ★

Bağış yapılması halinde sizin saklı payınızı dava açarak talep etme hakkınız var. Şayet bağış yapıp da tapuda satış göstermişse satış olmadığının ispatı halinde yine dava açarak bu defa saklı payı değil miras payınızı talep hakkınız olacaktır.

Meslektaşımın size bu konuda da bilgi vermesini beklerdim. Zira sizin haklarınız bakımından önemli bir değer ve bunların kaybı önemlidir. Bu durumu değerlendirmenizi, belki bir başka meslektaşımla işbirliği yapmanızı önereceğim. Zira sizi bekleyen haklarınız var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder