Tamer Heper Halanın şikayeti yok
HABERİ PAYLAŞ

Halanın şikayeti yok

Bulunduğum şehirde evimi müteahhide vereceğim ama bir problemim var. Bitişik bina halamın. Ancak onun evini yıkıp yeniden yapmak için parsel alanı uygun değil, küçük kalıyor. Kendisine ‘benim parselimden bir miktar vereyim, senin evin de yapılabilir hale gelsin’ dedim. Kabul ettiremedim. Bu durumda ben de evimi yapamıyorum. Bunu sağlamak için bir yol yok mu? M.K.

Bugüne kadar binlerce soruya yanıt verdim, binlerce probleme çözüm aradım. Ancak okuyucumunki kadar problemsiz bir soruya az rastladım. Problemi yokken kendisine problem yaratmış. Evet, imar mevzuatına göre belli alanları hatta belli cepheyi sağlayamayan arsalara inşaat izni verilmez. Böyle arsalar şuyulandırılır, yani iki parsel birleştirilir ve parsel sahipleri ortak olurlar. Böylece yasal imkana sahip olurlar, birlikte inşaat yapabilirler. Oysa okuyucumun olayında kendisine ait arsa bu imkanı sağlıyor, yani kendisi imar durumu alabilecek halde. Alamayacak olan ise halası. Bu halde kendi arsasını müteahhide teslim edip, inşaat yaptırma imkanı var. Yani kendisini kısıtlayan bir durum yok. Hala ise halinden memnun. Memnun olmasa okuyucumun teklifine sıcak bakardı. Bakmadığına göre bir şikayeti yok. Bu halde okuyucumu kısıtlayan ne? Bunu çözemedim, kendisi de bunu izah etmemiş. Sırf halayı korumak ise herkes kendi davranışından sorumlu.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Her ne kadar insanların karşılarındakileri de korumaya çalışması, çok takdir edilecek bir karakter ise de burada korunmak istenen kişinin halinden bir şikayeti yok ki. Hatta korunmaya ihtiyacı da yok. Benim önerim, okuyucumun arsası için imar durumu alması ve hala ile dostane ilişkisini bozmadan binasını yapmasıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder