Tamer Heper Hatırlatayım anlayana
HABERİ PAYLAŞ

Hatırlatayım anlayana

Pazar günü yakalanan 258 kilo kokainin önünde poz veren köpeğin resmini görmüşsünüzdür. Öyle gururla duruyordu ki ‘bu benim zaferim’ diyordu açıkça. Bu hayvanları nasıl sevmezsin? Sonra biliyor musunuz Tuki 102 yaşına girdi. Tuki bir kaplumbağa. Ona Kocaeli Darıca’da yaşgünü düzenlendi, kendisine müthiş bir yaşgünü pastası hazırlanıp ikram edildi. Yüzünü bir görseniz ne kadar mutluydu.

*****

Haa bir haberim daha var. Hatırlar mısınız, arabasını çeken ve adı Gül olan atı yorulduğu için onu arabadan ayırıp, arabayı kendisi çekmeye başlayan değerli Tarık vardı? Koca arabayı tek başına çekiyordu ve atı Gül’ü yedeğine almıştı. İşte insan dediğimiz bu kişiye bir başka insanlık eli uzandı ve Tarık’a Türkiye Jokey Kulübü tarafından elektrikli triportör hediye edildi. Gül de emekli oldu. Şimdi Gül’e ölene kadar gül gibi bakacağını söylüyor Tarık. İşte insanlık budur, ‘gebertin onları’ demek değildir. Ben Tarık gibilerini, Darıca’daki Tuki’ye gül gibi bakanları bu toplumda görmek istiyorum, ‘gebertin onları’ diyenlerin de sesini bile duymak istemiyorum.

Haberin Devamı

*****

Ukrayna felaketini de izliyoruz değil mi? Çoluk çocuk memleketlerini terk ediyor. Hayatlarını kurtarmak için sonu bilinmeyen maceralara atılıyorlar ya dikkat ettiniz mi kucaklarında kedilerini veya köpeklerini de kaçırıyorlar. Onları ölüme terk etmiyorlar, ‘geberirse gebersin’ demiyorlar. İşte trajedinin içinde parlayan ışıktır bu, birilerine ders olsun diye hatırlattım, anlayana!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder