Tamer Heper Hatırlatayım trafik cezaları arttı
HABERİ PAYLAŞ

Hatırlatayım trafik cezaları arttı

Yeni yıla girdik, girerken de bazı hususlara dikkat çekmek istedim ve özellikle dikkatimi trafik cezaları çekti. Cezalar bayağı artmış, neredeyse çoğunluk 1002 TL’lik cezalarda.

Örneğin, çalışma izninin süresi bittiği halde yolcu taşımak veya emniyet şeridi ihlali veya aracı tescil amacı dışında veya güzergah dışında kullanmak... Bitmedi bakın daha neler var: Makas atma var, ehliyetsiz yola çıkma var, kamyon ve çekici sürücülerinin devamlı sol şeridi işgali var, abartılı ekzoz kullanan var. Bundan herhalde susturucusu çıkarılmış yeri göğü inleten araçlar kastediliyor. Bir de en önemlisi hız sınırının yüzde 50’den fazla aşılması var.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Buna neden özel olarak dikkat çektim. Biliyorsunuz ben kafayı şehirlerarası yollardaki 30 km veya 50 km hız sınırlarına taktım ya, işte mesele bu. Yani olur olmaz yerde bulunan 30 km tabelasını gördünüz, işte burada hele hele 46 km hız yapın da görün gününüzü. Ben şimdiye kadar makas atana yani trafiği bile bile riske sokana ceza yazıldığına tanık olmadım. Emniyet şeridini ise önüne çakar takan her aracın paşa paşa kullandığını, sen kimsin diye hesap sorulmadığını hepimiz görüyoruz. Onlara ceza yok ama sen açık yolda, hiçbir engel yok, şehirlerarası kilometrelerce yol gideceksin, elin mahkum 30 kilometreye, mantık mı bu?

Evet mantık bu ki en ağır cezalardan biri tayin olunmuş. Bakın adım gibi biliyorum, ekibi bu tabelanın 100 metre gerisine koyun, cezadan kurtulan bir tek araç bulamazsınız, bisiklet dahil. Yani yapılacak şeyler yok mu? Var elbet. Ya cezaları mantık silsilesi içinde tayin edeceksin veya yollardaki çağ dışı uygulamayı çağın teknolojisine uygun hale getireceksin.

★ ★ ★ ★ ★

Trafik önleminden ve bunlar için yazılacak cezalardan söz etmişken aklıma gelen bir durumu da aktarmadan edemeyeceğim. İstanbul’un en büyük hastanelerinden biri Çapa Hastanesi değil mi? Vatan Caddesi’nin kavşağından sağa doğru Çapa Hastanesi’ne sap, burası bayağı dar bir yoldur. Sağda park etmiş araçlar sıra sıra, solda park etmiş araçlar sıra sıra. Yol daha da daralmış.

Haberin Devamı

Hiç tereddüdünüz olmasın en az on araç da yer yer üçüncü sıra olarak park etmiş durumda. Yani gidiş gelir tek araç geçecek kadar yol var. Onlar da kafa kafaya geliyor mu? Trafik kilit. Dikkat edin bu yol bir hastane yolu ve hastane civarında boş otoparklar var. Acaba insanların hayatı ile oynayan bu kimselere ne uygulanacak çok ama çok merak ediyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder