Tamer Heper Havuz problemi
HABERİ PAYLAŞ

Havuz problemi

14 malikli bir sitede yazın birkaç malik yakın ve uzak akrabalarına sınırsız bir şekilde havuz keyfi yaşatmakta ve bu durum bizi rahatsız ediyor. Kendi mülkiyetimizde kısıtlanıyoruz ve sözlü anlatımlar çözüm olmuyor. Bu duruma kim dur diyebilir? Müdahalenin meni davası yerinde olur mu? ● T. G.

★ ★ ★ ★ ★

Önce ortak tesisler ve ortak alanlardan söz edeyim. Ortak tesisler bağımsız bölüm maliklerinin ortak malıdır. Tüm bağımsız bölüm malikleri ortak tesis ve ortak alanlardan hisseleri oranında yararlanır. Bu tabir yer almış bulunmakla birlikte tabii ortak alanı örneğin bir havuzu ‘arsa payı oranında kullan’ deme imkanı yok.

Haberin Devamı

Ancak açıklamadan da anlaşılacağı gibi bu yerler bağımsız bölüm malikleri veya o bağımsız bölümü kullananlar tarafından kullanılır. Bağımsız bölüm malikleri derken elbette aile fertleri de buna dahildir. Peki nereye kadar aile fertleri?

Bağımsız bölüm malikinin bağımsız bölüm dışında yaşayan amca, hala, dayı, teyze, yeğen, kuzen, kayın valide, kayınpeder gibi akrabaları buna dahil mi? Bazı ihtilaflarda, misafir denen ve akraba dışı kimselerin de yararlandırılması gerektiği ileri sürülmüştür ama yok o kadar değil.

★ ★ ★ ★ ★

Elbette buna bir sınır getirilmelidir. Bunun sınırı yasa içinde belli değil. Ancak bu konuda bağlayıcı olmak üzere kat malikleri kurulunda karar alınabilir. Bazı sitelerde şöyle bir önlem alındı. Bağımsız bölüm maliklerine ve aile fertlerine siteye ait özel kartlar dağıtıldı ve kart sahiplerinin havuz alanına girmesi için bu kartın ibrazı istendi.

Çoğunlukla sitelerde güvenlik elemanı bulunduğu için, güvenlik elemanı bu işle görevlendirildi. Buna benzer tedbirler kat malikleri toplantısında alınabilir. Havuz masraflı bir ortak tesistir ve dolayısıyla akraba, arkadaş, eş dost diye birilerinin bütün gün havuzu ve çevresini işgaline izin vermemek, bağımsız bölüm maliklerinin hakkıdır.

Yasa dışı olmamak kaydı ile başkaca her türlü önlem düşünülebilir. Nasıl ki siteye ait otoparka dışarıdan birilerinin araçlarını sokup parkı işgal etmesi istenmiyor ise bu da öyledir ama her şeyin başında da anlayışlı olmak var.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder