Tamer Heper Hem yönetici hem denetçi olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Hem yönetici hem denetçi olmaz

Apartman yöneticimiz defterleri denetçi olarak bana bıraktı gitti ve artık yöneticilik yapmayacağını söylüyor. Ben yapabilir miyim? Hem denetçilik hem yöneticilik birleşebilir mi? Birleşmez ise yapmam gereken nedir? l H.G.

***

Yaz aylarına girerken galiba apartman yöneticileri tatile çıkmak için yöneticiliği bırakmayı tercih etmeye başladı. Benzer sorular arka arkaya geliyor. Ancak tatile gidildiğinde yöneticilik terk edilmez. Zira yöneticilik 24 saat binanın başında kalmak demek değildir.

Kısa süre evden ayrılmakla da göreve devam edilebilir. Peki okuyucumun konusuna geleyim. Yönetici, denetçiye istifasını bildirmekle görevden ayrılabilir. Nitekim yönetici bunu yapmış ama defterlerin, kayıtların denetçiye teslimi demek denetçinin yönetici olduğu anlamına gelmez. Denetçi, denetçiliğine devam eder.

Haberin Devamı

***

Bu arada bir hususu da hatırlatmalıyım. Bir binada kat maliklerini toplantıya yönetici, denetçi veya kat maliklerinin üçte biri çağırabilir. Demek ki anlatılan olayda denetçi olan okuyucum, kat maliklerini yönetici seçimi gündem maddesi ile toplantıya çağırabilecektir.

Yapılacak toplantılarda yasal nisaplar sağlandığı takdirde yönetici seçilecek, defterler yöneticiye teslim edilecek, okuyucumun da denetçiliği devam edecektir. Zira kendisinin sorduğu şekilde bir kimse hem yönetici hem denetçi olamaz. Bir başka ihtimal de yapılan toplantılarda yönetici seçilememe halidir. Bu durumda da bulundukları yer sulh hukuk mahkemesine başvurarak, binalarına mahkemece yönetici atanmasını talep edeceklerdir. Uygulanacak yol budur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder