Tamer Heper Hepsi yöneticidir
HABERİ PAYLAŞ

Hepsi yöneticidir

Haberin Devamı

Sitemizin genel kulunda üç kişilik yönetim kurulu seçtik. Görev taksimi yapılacaktı ki bir üye, yasada görev taksimi yok dedi. Yönetimde görev taksimi olmaz mı? A.T.

Çok kısa bir süre önce bu konuya bir-iki cümle ile değinmiştim ancak müstakil olarak incelememiştim. Şimdi biraz daha geniş anlatma imkanı oldu. Evet komşunuzun söylediği doğru. Yönetim kuruluna başkan, başkan yardımcısı, muhasip üye diye görev ayrımı yapılarak üye seçilmez. Yönetim kurulundaki kişiler hep birlikte yöneticidir.

[[HAFTAYA]]
Siteyi veya binayı birlikte yönetirler. Ancak doğaldır ki masraf makbuzlarını birlikte dosyalayamaz, masrafları deftere birlikte yazamazlar. Bu nedenle kendi aralarında görev taksimi yapabilirler. Görev taksimi yapmak demek yine de yukarıda verdiğim örnekte olduğu gibi birinin başkan diğerinin başkan yardımcısı olması anlamına gelmez. Yönetim yine bir bütündür ancak işlerin yürütülmesinde kolaylık olması için kendi aralarında bir iş bölüşümü yapılmış olması doğaldır. Netice olarak sizler seçerken yöneticilerinizi seçersiniz, yoksa yönetim kurulu başkanını, başkan yardımcısı veya muhasip üyeyi seçmezsiniz.

Borç var gibi

Daha önce kayıtlı olduğum meslek kurumu benden aidat istedi. Ben de mastır yapmakta iken aidat ödenmeyeceğini söyledim ve ödemedim. Şimdi beni icraya ermişler ama tebligatı muhtara bırakmışlar. Bu işlem doğru mu, ben ne yapmalıyım? R.İ.


Öncelikle şunu söyleyeyim. Bırakılan muhtarlık sizin ikametgahınızın bağlı bulunduğu muhtarlık ise tebligat saatlerinde evde kimse bulunmadığı durumlarda tebligat böyle yapılır ve geçerlidir. Üstelik muhtarın tebligatı aldığı tarih de size yapıldığı tarih anlamını taşır. Dolayısı ile yapacak iseniz itiraz süreleriniz bu tarihten başlar. Bu ana kadar yedi gün geçmedi ise itirazını yapabilir takibi durdurabilirsiniz. Ancak meslek odalarınız ile ilgili mevzuatı araştırın, yüzde 100 haklı iseniz itiraz edin. Aksi halde haksız itirazda bulunursanız bile takip durur ama ardından yapılacak yargılamada hem borç miktarını hem de yüzde 40 icra inkar tazminatını ödemek zorunda kalırsınız. Söz konusu dönemde kurumdan kaydınızı sildirmediğiniz bilgisi var, sanki bu borç ödenecek gibi geliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder