Tamer Heper Hiç kız yok mu?
HABERİ PAYLAŞ

Hiç kız yok mu?

Babamlar altı erkek kardeş. Birlikte sahip oldukları arazileri var. Beşi birbiriyle anlaşıyor, biri anlaşmıyor. Bu arazinin aralarında bölünmesi için dilekçe versek ne olur? B. B.

Size kısaca “İyi olur” mu desem yoksa “Yazık olur” mu desem bilemiyorum. Ben anlatayım siz karar verin. Arazinin bölünmesi son çare ise bunun için babanız veya kardeşlerden biri dava açacak.

Davada arazinin yeni parseller oluşturularak bölünmesi istenilecek. Bu talebe, bölünemediği takdirde satılarak ortaklığın giderilmesi talebi de eklenebilir. Mahkeme araştırma yapacak ve şayet arazi yeni parseller oluşturmak sureti ile altıya bölünebiliyor ise parsellere ayırıp her bir parselin bir kardeş adına tesciline karar verecek.

Haberin Devamı

Tabi bunları anlatırken aklıma bazı sorular da gelmiyor değil. Babamlar altı erkek kardeş derken muhtemelen bu yer miras kaldı, peki altı erkek olurken hiç mi kız çocuk olmadı? Yani hiç mi hala yok?

Bazı bölgelerimizde kız çocuklar sayıya tabi olmaz, acaba sizde de böyle mi? Şayet kızlar da var ise tabii bunları da hesaba katacaksınız. İyi olur; en azından bir ihtilaf ortadan kalkar.

Kötü olur; zira araziler bölündüğü zaman her bir kardeşe düşen alan işe yaramaz hale gelebilir. Şayet dava açarken, “Paylaşılamıyor ise satılsın” talebi var ise bu defa satılır, yani elden çıkar. Bu nedenle de yazık olabilir dedim. Bu hususlar düşünülerek karar verilmelidir. Her bölüşmenin sonucu hayırlı değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder