Tamer Heper İhtilaf konusu
HABERİ PAYLAŞ

İhtilaf konusu

1998’de sahibi bulunduğum arsaya bina yaptım. Sonra gençlik nedeniyle ihtiyatlı davranmak istedim ve gayrimenkulü 2002’de annemin adına yaptım. Şimdilerde de artık durumum iyi ve bu yeri annemden geri almak istiyorum. Annem yönünden bir problem yok ama kardeşlerimden bazıları itiraz ediyor. Buna hakları var mı? ● S.O.

★ ★ ★ ★ ★

Okuyucumun bakması gereken yer tapu kayıtları. Bugün söz konusu gayrimenkulün tapu kayıtları anneye ait. Kardeşler de bir gün annenin vefatı halinde bu yerde hisse sahibi olacak. İşte bunun için huysuzlanıyorlar. Zira kaç kardeş var bilmiyorum ama mesela üç kardeş varsa gayrimenkule birlikte malik olacaklar. Ama anne bu yerin mülkiyetini okuyucuma devrettiğinde, annenin vefatı halinde hiçbir şeye sahip olamayacaklar.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Peki anne bu yeri okuyucuma devrettiği takdirde ne olur? Annenin hayatta olduğu sürece yapılacak bir şey olmaz. Ancak annenin vefatında kardeşler bu devrin yapıldığı hukuki işlemin iptalini talep edebilirler. Bunun için ne tür bir talepte bulunulacağını şu anda söyleme imkanım yok. Zira anne tarafından okuyucuma bağış yapılırsa açılacak dava farklıdır, satış yapılırsa açılacak dava farklıdır. Onun için şimdiden şöyle bir dava açılabilir diyemiyorum. Ama annenin vefatından sonra bir şeyler olacağı anlaşılıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder