Tamer Heper İki ihtimal var
HABERİ PAYLAŞ

İki ihtimal var

Bir eve kiracı olarak taşındım ama yazılı sözleşme yapmadık. Üç-dört ay kiramı ödedim, sonra çalıştığım işyerinde işime son verildi, bir-iki ay kira ödeyemedim. Ev sahibi kapıya dayandı çıkmamı söyledi. Hatta ben yokken eşimi tehdit etmiş. Derken işe başladım ve borcumun tamamını ödedim. Buna rağmen beni icraya vermişler. Tebligat bana yapılmadı ama bir ay sonra haberim oldu. İtiraz ettim fakat süresi geçti diye kabul olmadı. Bu durumda ne yapabilirim? E.G.

Çok sık yazdığım ve şikayetçi olduğum bir alışkanlıktan yine bahsedeceğim. Bizde adet ihtilaf çıkmadan akıl danışmak değil, ihtilaf çıkmaza girdiğinde akıl danışmaktır. Okuyucumunki de öyle. Konu şu: Birinci husus kira ilişkisi kurulduğunda mutlaka yazılı sözleşme yapılmalıdır. Kira ilişkilerinde yazılı sözleşme yapma mecburiyeti yasal olarak yoktur ama işin selameti bakımından mutlaka yapılmalıdır.

Haberin Devamı

Okuyucum bunu ihmal etmiş. İkincisi; kira bedelleri zamanında ödenmelidir ama bu yetmez. Ödenen her kira bedeli için mutlaka ama mutlaka makbuz alınmalıdır. İşte sizin şu andaki durumunuz bu noktaya endeksli. Sebebi şu: Kira ilişkilerinde kiralayan yani ev sahibi kiracıdan kira bedellerini almadığını iddia ediyor ise kendisine bunu ispat et diye sorulmaz.

Ödediğini kiracı ispat zorundadır. İspat vasıtası da aldığı makbuzdur. Şayet kira bedelini ödediği halde makbuz almadı ise hukuk karşısında kirasını ödememiş gibi gözükür. İşte okuyucumun durumu. Kira bedelini bir defada ödeyip borcunu kapattığı halde makbuz almadığı için kira borcu var görünüyor. Ya bu kirayı bir defa daha ödeyecek veya tahliye kararı verilecek. Durumu biraz sıkıntılı, hiç olmazsa bu safhada adliye ile ilgili belgeleri bir meslektaşıma inceletse de talepler ve süreler konusunda iş netlik kazansa. Ama görünen o ki iş biraz zora girmiş.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder