Tamer Heper İki kitap alın
HABERİ PAYLAŞ

İki kitap alın

23 daire, 10 dükkanı bulunan bir apartmanın yöneticiliğini yapıyorum. Karşılaşabileceğim sorunlarda bana yardımcı olabilecek bir kitap önerebilir misiniz? ● S.E

★ ★ ★ ★ ★

Okuyucuma her türlü yardımı yapmak isterim ancak bu konuda bir tek yazar veya bir tek kitap ismi verme imkanım yok. Kat mülkiyeti çok geniş bir kesimi ilgilendirdiği için bu konuda muhtelif kitaplar yazılmıştır. Bu kitapların iki türüne rastlarız. Birincisi Kat Mülkiyeti Kanun metni. Diğeri ise açıklamalı Kat Mülkiyeti Kanunu. Bu kitaplar herhangi bir kitapçıda bulunur.

Haberin Devamı

Ancak bence bu kitaplardan hangisinin alınacağına bakılıp dikkatli olmak lazım. Bir kere basım tarihi önemli zira kanunlarda zaman zaman değişiklikler olmaktadır. Mesela 2007 ve 2009 tarihlerinde önemli değişiklikler oldu. Seçilecek kitap bunun gibi değişiklikleri kapsamalı ki bir yanılgıya neden olmasın. Bu demek ki en yakın tarih itibarıyla basım tarihine dikkat etmeliyiz.

★ ★ ★ ★ ★

Sonra içerik olarak bakıldığında tercih etmeniz için tavsiye edeceğim kitap, hem maddelerin altında açıklamaların bulunduğu, hem de yine maddelerin altında yargıtay kararlarına yer verilenler. Son olarak bir önerim daha olabilir. Okuyucum iki kitap alacak. biri yukarıda açıkladığım şekilde yayınlanmış kitaplar arasından seçeceği bir kitap, diğeri Kat Mülkiyeti Kanun metni olacak.

Zira her satır için ilk önerdiğim kalın kitabı karıştırmak yerine önce sadece kanun metninin bulunduğu küçük kitapçığı okuyacak, açıklama ihtiyacı duyulan hususlara da kalın kitaptan bakacak. Zira bazı belirli maddeler var ki bir cümle sonuca varmak için yeterli olabilecektir. Okuyucuma önerim budur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder