Tamer Heper İki makbuz olmaz
HABERİ PAYLAŞ

İki makbuz olmaz

Sitemize ait banka hesabımız bulunmakta ve dileyen sakinler aidatlarını bankaya yatırmaktalar. Ancak bazı sakinler bankadan aldıkları belgeye rağmen yönetimden ayrıca makbuz talep ediyor. Bu talebin yönetimce karşılanması mecburiyeti var mıdır? l M.T.

***

Bakın meslek hayatım yaklaşık 50’nci senesinde. Tuhaf karşıladığım çok şeye tanık oldum. Bu soru ise son örnek ve ilk defa karşılaşıyorum. Bir aidat, bankaya yattığında bankadan bir ödeme belgesi alınmıyor mu? Alınıyor... İşte bu, borcun ödendiğini gösteren belgedir. İkinci bir belgeye niye ihtiyaç duyulur ki? Yani markete gittiniz, alışveriş yaptınız, çıkarken kasaya ödemeyi yaptınız ve kasa fişi aldınız, bana iki tane kasa fişi verin diyor muyuz?

Haberin Devamı

Veya kiraya verene evin kirasını ödediniz, ‘bana iki adet makbuz ver’ diyor musunuz? Daha ileri gideyim, deyin ki kiraya verenle mahkemeye düştünüz, ev sahibi ‘kirayı ödemedi’ diyor, sizin elinizde o aya ait ödeme makbuzu var. Hakim sizden iki tane makbuz istiyor mu? Hayır. Bunların hiçbirinde iki makbuz aranmazken aidat ödemesinde niye iki makbuz istensin ki?

***

Hayır, okuyucumun anlattığı durumlarda bankadan alınan makbuz yeterlidir. İkinci bir makbuzun hiçbir anlamı yoktur. Yöneticinin de bankaya yatırılan bir aidat için makbuz düzenleme mecburiyeti yoktur. Peki verirse ne olur? Doğrusu gereksiz bir iş yapılmış olabileceği gibi bir zaman sonra herhangi bir ihtilaf durumunda o aya ait aidatın iki defa alındığı gibi bir iddia karşısında sıkıntılı bir ortam oluşur. Bu nedenle bir borç ödendiğinde iki tane makbuz verilmez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder