Tamer Heper İki yol var
HABERİ PAYLAŞ

İki yol var

Ben 10 yıldan beri beş katlı bir apartmanın 10 numaralı dairesinde oturuyorum. Benim daireye üstten akıntı var. Ancak binamızda üç yıldan beri yönetici seçimi yapılmıyor. Üç yıl önce seçilen yönetici hiçbir işle ilgilenmiyor. Benim problemim ile zaten ilgilenmesi mümkün değil. Bu durumda sadece benim değil, tüm binanın problemleri duruyor. Hiçbiri giderilmiyor. Aidat falan da toplanmıyor. Bu mağduriyetimizi nasıl gideririz? F.D.

***

Okuyucumun binasında problem olduğu çok açık. Bir kere yasal olarak yönetici bir yıl için seçilir. Bir yönetici hiç seçim yapılmadan üç yıl yönetici olmaz. Yani okuyucumun binasında üç yıl önce seçilen yönetici bugün yönetici değildir. Nitekim hiçbir girişimde bulunmadığına göre zaten yöneticilikten elini çekmiştir. Bu durumda iki öneride bulunacağım.

Haberin Devamı

Birincisi şu: Binalarında 10 bağımsız bölüm var, bunlardan 4 daire maliki kat maliklerini toplantıya çağıracak, bu toplantı gündemi içinde yeni yönetici seçimi, toplanacak aidatların belirlenmesi, binadaki onarımların yapılması vs. olacak. Bu toplantıda alınan kararlar ile yönetici devreye girecek ve acil olan gerekli onarımlar yapılacak. Şayet birinci ve ikinci toplantıda yönetici seçimi yapılamaz ise bu halde bulundukları yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvurup, binalarına yönetici tayinini talep edecekler.

Bu işleri mahkemece tayin olunan yönetici yürütecek. İkinci bir husus ise çatı akıntısı katlanılamayacak derece acilse önerim olarak söyleyeyim; yine sulh hukuk mahkemesine başvurup, akıntı konusunda bir tespit yaptırıp, işin acil olup olmadığı ve yaklaşık maliyeti belirlenecek. Bu tespit davasına ait tespit raporu alındıktan sonra onarımı okuyucum yaptıracak ve diğer kat maliklerine arsa payları oranında başvuracak. Zira çatı ortak yerlerdendir ve bakım/onarımına tüm bağımsız bölüm malikleri katılmalıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder