Tamer Heper İmza yetkisi verilmez
HABERİ PAYLAŞ

İmza yetkisi verilmez

Kat malikleri toplantısında divana imza yetkisi verilebilir mi? Araştırdım ama farklı yanıtlar aldım. Doğru yanıtın sizde olacağına inanıyorum. M.Ö.

Toplumda yapılan bazı yanlışlar var ne yapsanız düzeltemiyorsunuz.

Hukuki konularda da kural değişmiyor. Yıllardır yazarım “Kira sözleşmesinde TEFE/TÜFE oranında zam yapılacaktır ifadesi hiçbir anlam taşımaz” diye.

Ama önüme gelen kira sözleşmelerinde yıllardır bu ibare var. Sizinki de öyle. Kat malikleri kurulunda alınan kararlar karar defterine yazılır ve toplantıya katılan kat malikleri tarafından imzalanır.

Haberin Devamı

Divana yetki verilemez, verilse ve de kararları divan imzalasa bu kararlar geçerli değildir. O kadar ki, bazı kararlar vardır mahkemede iptal edilene kadar geçerlidir, divanın imzaladığı kararlar için ise mahkemeden iptal kararı almaya bile gerek yoktur.

Çünkü böyle bir karar iptali gereken kararlardan değildir, yok hükmündedir. Bu nedenle konu önemlidir ama senelerdir gerek bu yazılarımda ve gerekse yaptığım bilirkişiliklerde rapor halinde açıkladığım halde hâlâ divan tarafından imzalanmış kararlar çoğunlukta.

Bazı kalabalık sitelerde imza etmeden giden kat malikinden veya imza için uzun süre beklemek gerektiğinden şikayetler vardır, olabilir ama bahsettiğim husus da yasa hükmüdür ve uyulacaktır. Konu açılmışken bir hususu daha hatırlatayım.

Toplantı başlamadan toplantıya katılanların isimleri yazılır ya, buna ‘hazırun cetveli’ deriz, işte bu kararların kabulü anlamı taşımaz, hazırun cetveline rağmen kararın altına isimler açılır ve toplantıya katılanlar tek tek imzalar. Umarım bu hatırlatmam da işe yarar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder