Tamer Heper İmzadan sonra yazılanlar geçersiz
HABERİ PAYLAŞ

İmzadan sonra yazılanlar geçersiz

39 dairelik bir yazlık sitede daire sahibiyim. Bir dönemin kat malikleri toplantısı yapıldıktan sonra alınan kararlar, karar defterine yazılıp notere tasdike gitti. Ancak tasdikten sonra yönetici, kendine göre kararlar alıp yazdı ve buna göre para talep ediyor.

Bu karar nedeni ile dava açıldı ama dava sürerken dahi, yönetici aynı parayı istemeye devam ediyor. Bu yönetim de toplantılara daveti WhatsApp üzerinden yapıyor ama bunlar yandaşlarına gidiyor. Onlar aralarında toplanıp, karar alıyor. Bütün bunlar geçerli midir? ● H.P.

Haberin Devamı

Bu konudaki yasa hükmü açık. İmzaların altına yapılan ilave de yok hükmündedir. Şayet yeni bir karar alınıp yazılacaksa, yine toplantıya katılan kat malikleri tarafından altı imzalanmalıdır. Bu konuda dava sürüyor olabilir. Ben bu kararlara göre ödeme yapılmaması taraftarıyım.

Bu kararlara dayanarak bir icra takibi yapılsa dahi, bakılan davanın sonucu beklenir. Ancak ödeme yapılması halinde de bir kayıp olmaz. Zira açılan dava lehe sonuçlandığında, fazla ödeme yeni aidata mahsup edilir. Kat malikleri toplantısı için kat maliklerine tebligat yapılması şart. Elden tebligat yapılacaklar için de imzalı belge geçerlidir.

WhatsApp üzerinden yapılan tebligat değil, bilgilendirmedir. Karşı tarafın eline tebligat olarak geçtiği kabul edilmez. Ayrıca eksik davet ile yapılan toplantıda alınan kararlar da geçersizdir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder