Tamer Heper İşiniz iknaya kalmış
HABERİ PAYLAŞ

İşiniz iknaya kalmış

32 bağımsız bölümlü bir binada yöneticiyim. Binamızda merkezi ısınma kömürlü. Ancak 31 bağımsız bölüm ferdi doğalgaz sistemini istiyor ama bir kişi merkezi doğalgaz talep ediyor. Binamızın inşaat alanı 2 bin metrekareyi geçiyor. Bu durumda biz doğalgaza geçmek için nasıl bir karar almalıyız?  S.G.

*****

Okuyucumun sorusuna yanıt verirken konuyu çok uzatmadan yasanın ilgili maddesini aktarayım. Yasa diyor ki: “Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır. Ancak toplam inşaat alanı 2 bin metrekare ve üzeri olan binalarda merkezi ısıtma sisteminin ferdi ısıtma sistemine dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı olarak oybirliği ile verecekleri karar üzerine yapılır.”

Haberin Devamı

*****

Fıkranın birinci cümlesi okuyucumun durumunda olanlara bir ümit vermekle birlikte ikinci cümlesinde ise 2 bin metrekare toplam inşaat alanına sahip binalarda bu kararın alınması için tam iştirak aranmaktadır. Bu halde okuyucumun binasında sistemin değişmesi ümitsiz gibi dursa da bir kişinin muhalif olması ve kendisinin ikna edilebilir olma ihtimali de bir nebze olsun ümit vermektedir. Konunun makul nedenlerle ortaya koyulması durumunda bir kişinin ikna olabileceği tabiidir. AMA buna karşı o bir kişinin diğer 31 kişiyi de ikna etmesi söz konusu olabilir. Bu iş tarafların ikna gücüne kalmıştır gibi görünüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder