Tamer Heper İşler yoluna girmiş
HABERİ PAYLAŞ

İşler yoluna girmiş

Haberin Devamı

Babam İngiltere’de yaşıyordu. 1983’ten beri irtibatım kesik. Ancak 2014’te ölmüş olduğunu öğrendim, nüfusta da ölü görünüyor. İngiltere'de evlenmiş ölümü ile de bir kilisede yapılan törenle defnedilmiş. (Müslüman olduğu halde neden kilise bunu da anlamadık.) Başkonsolosluğu aradım “Pasaportu getirin işlemlere başlayalım” dediler. Ne yapabilirim? ● B.V.

Doğrusu siz babanızın neden kiliseden defnedildiğini anlamadınız, ben de nüfusa ölüm kaydı düşüldüğü halde hâlâ neyi aradığınızı anlamadım.

Nüfusa ölüm kaydı geldiğine göre burada yapacağınız veraset ilamı almak. Hatta SGK gibi kurumlar veraset ilamı dahi talep etmeden nüfus kayıtları ile işlem yaptığı oluyor. Dolayısı ile ülkemizde babanızla ilgili işlem yapmak için bence eksik bir şey kalmamış. Çoğunlukla bütün sorun nüfusta ölüm kaydının olmaması durumundadır.

Ölü olarak görünüyor ise sıkıntınız yok. İngiltere’de evlenmiş. Demek ki şimdi mirasçı olarak bir de eş var, belki başka çocuklar da... İşte bunları da gözönüne alın. Babanızın bir kiliseden defnedildiğini buna bir mana veremediğinizi söylüyorsunuz.

İnançlar konusunda bir diyeceğim olamaz ancak dini inancında bir değişiklik olduysa, ki olabilir, bu herkes için özeldir, bu durum hukuki durumunuzu etkilemez. Yasal haklarınız veya miras yapınız saklıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder