Tamer Heper İşletme projesi kesinleşmeli
HABERİ PAYLAŞ

İşletme projesi kesinleşmeli

Bir binada yöneticiyim. Bir daire sahibi aidat ödememeyi alışkanlık haline getirdi. Aidat talep ettiğimizde, kesinleşmiş işletme projesi soruyor, işletme projesinin kesinleşmesi ne demek? ● R.L.

Doğrusunu isterseniz komşunuz bu işi biliyor. Acaba benim köşemi mi takip ediyor, ne dersiniz?

Önce işletme projesinin kesinleşme şartlarını açıklayayım, sonra öneminden söz ederim. Bir binada işletme projesi iki şekilde yapılır. Birincisi; kat malikleri toplantısında yapılarak kabul edilen işletme projesi kesinleşir. İkincisi; kat malikleri toplantısında kabul edilmeyen işletme projesini yönetici yapar, kat maliklerine tebliğ eder, yedi gün içinde itiraz olmazsa işletme projesi kesinleşir.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Kesinleşmiş işletme projesine göre aidat ve ortak gider talep etmek mümkün hale gelir. Buna gecikme tazminatı tahakkuk etmesi için de taraflara tebliğ edilmiş olması gerekir.

Kesinleşmesinin önemi şudur. Şayet kat malikleri kurulu toplantısında kabul edilip de toplantıya katılmamış olan kat maliklerine tebliğ edilmemişse aidat belirlemesi geçerlidir ama gecikme tazminatı talep edilemez. Yöneticinin yaptığı işletme projesi de kat maliklerine tebliğ edilip kesinleşmez ise buna dayanarak para talep edilemez.

Sonuç olarak, kesinleşmiş işletme projesi soran komşunuz bunları biliyor, aklınızda olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder