Tamer Heper İspatı zor olabilir
HABERİ PAYLAŞ

İspatı zor olabilir

Kızımın babası, benden boşandıktan sonra ikinci evliliğini yaptı. İkinci evliliğini yaptıktan sonra da sekiz ay önce ikinci eşinden de boşandı ve bir hafta önce de öldü.

İkinci evliliği sırasında eşine bir ev bir otel vs. almış. Şimdi kızımın bunlar üzerinde hakkı var mı? F. D.

Okuyucumun sorusuna yanıt verebilmek için bazı şeylerin bilinmesi lazım. Bilinmesi gerekenler şunlar: Acaba ikinci eş bu sayılan varlıkları kendi imkanları ile mi sağladı?

Yani kendi geliri vardı da bunları kendi geliri ile mi aldı?

Haberin Devamı

Şayet kendi geliri ile aldı da bunlara sahip oldu ise bunlar ikinci eşin kendi şahsi mallarıdır ve bu hanım hayatta olduğu sürece bir miras konusu yapılamaz.

Deyin ki bu hanım vefat etti bir miras konusu gündeme geldi, kızınız bu hanımın mirasçısı değildir, miras payı yoktur.

★ ★ ★ ★ ★

Acaba ikinci eş bu malvarlığını kendisi edinmedi de kızınızın babası satın aldı ama tescili bu hanım adına mı yaptırdı? İşte bu halde bir miras talebi gündeme gelebilir.

Ancak bunun için bu malvarlığını kızınızın babasının satın aldığını, ancak tescili, mirasçılardan mal kaçırma amacına yönelik olarak bu hanım adına yaptığının ispatı lazım.

Böyle bir hususun ispatının pek kolay olmadığını görüyorum, ancak bu hanımın hiç çalışma hayatı olmadığı, bu varlığı elde edecek gelire sahip olmadığı, satın almayı babasının yaptığı ama tescili kendi adına yapmadığı gibi hususlar ispatlanırsa kızınız adına miras payı söz konusu olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder