Tamer Heper İstanbul Barosu'na teşekkürler
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul Barosu'na teşekkürler

İstanbul Barosu, camiasında bir ilki gerçekleştirdi. Sadece insana değil canlıya verdiği önemi de göstererek 14 Nisan Pazar günü hava muhalefetine rağmen kalabalık bir grupla Kurtköy ormanlarına giderek terkedilmiş köpekleri doyurdu.

Bu ne güzel bir aktivitedir ki sırtına tüfek alıp grup halinde masum canlıları öldürmeye değil de evinde bakılmakta iken ormana terk edilmiş, orada yavrulayıp tabiatın bütün tahribatına terk edilmiş hayvanları beslemeye gitti.

Canlıya olan saygısını gösterdi. Böyle bir faaliyetin diğer kuruluşlar için emsal olmasını isterim.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Görüyorum ki başıboş hayvanları besleyen, bu hayvanlara müşfik davrananlar var ama bunun yaygınlaşması, kurumsallaşması en büyük arzumuzdur.

Bir de artık hayvanları korumaya ama ciddi ciddi korumaya yarayacak yasanın çıkarılması gerekmektedir. Yürürlükte bir yasa vardır ama son derece yetersizdir.

Önce zihniyet değişikliği gerekmektedir. Hayvanların bir eşya olarak görülmemesi gerekmektedir. Artık olaya CANLI olarak bakmalıdır.

★ ★ ★ ★ ★

Bir taraftan da son günlerde hayvanlara karşı kötü davranışın yaygın hale geldiğini, toplumun canını yakan görüntülerde artış olduğunu görüyoruz. Bunlara verilen ceza para cezası olup caydırıcı olmaktan uzak.

Tekrar ediyorum, medeniyet, suç işleme yönünde artık insan-hayvan ayrımını kaldırmalı, olaya ‘canlı’ olarak bakmalıdır. Zira hiç tereddüt olmasın ki bir hayvana kötü davranan kimse aynı davranışı insanlar için de sergiler.

İçinde canlılara işkence etme veya öldürme isteği olanlar toplum için de tehlikelidir ve toplumdan uzaklaştırılması gerekir.

Hayvanlara karşı kötü davranışın önlenmesi aynı zamanda insana da hizmet olacaktır ama bu konuda gecikiyoruz. İşte istiyorum ki İstanbul Barosu’nun davranışı bir öncü olsun. Teşekkürler İstanbul Barosu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder