Tamer Heper İşyerinde kim var?
HABERİ PAYLAŞ

İşyerinde kim var?

Haberin Devamı

Büro vasfında bir işyerim var. İki sene önce bir kiracı girdi ama ikinci yıl kira ödememeye başladı. Kendilerine tebligat gönderdiğimizde “Burada böyle biri yok” şeklinde iade olunuyor. Çevreye sorduğumda burada birilerinin girip çıktığını öğreniyorum. Bu kimselere karşı ne yapabilirim? ● B.S.

Bir kiracı kira bedellerini ödemez ise bazı şekil şartlarını yerine getirmek kaydı ile kendisinin tahliyesi talep olunabilir. Ancak sizin olayınızda şimdi karşınızda kiracınız dışında birileri var. Belki bir ihtimal sizin asıl kiracınız bu yeri birilerine kiraya verdi ve belki onlardan kira alıyor. Bu anlattığım elbette gerçekleşmiş olay değil, tahmin. Peki durumun ne olduğunu nasıl anlayacağız?

Önce tespit gerekir

Bunun için mahkemeden bir tespit davası açmanız ve sahibi olduğunuz dairede kimin bulunduğunun, bu yerde kimin iştigal ettiğinin tespitini isteyebileceksiniz. Bu durumda bilirkişi ile bir heyet teşekkül edilip mahalline gidilir ve işyerinde kimin bulunduğunun tespiti yapılır. Bu tespit yapıldığında içeride kim var?

Bu kimse bu yere ne sıfatla girdi? Bir yıldır kira ödemeden nasıl oturmayı akıl etmiş? İşte bunlar açıklığa çıkacak. Bunlar anlaşıldıktan sonra hukuki girişimin ne olduğuna karar verilecek.

Zira size, mektubunuzda anlattığınız bilgilerle net olarak nasıl davranmanız gerektiğini söylemek pek mümkün değil. Kira ödemeyen kiracının tahliyesini talep mümkün olduğu gibi sizin muvaffakatiniz dışında bu yere girmiş kişileri de fuzuli şagil yani yasal bir hakka dayanmadan bu yere girmiş biri olarak tahliyesinin talebi mümkündür. Hatta bazı hallerde dava açmadan bile idari yoldan tahliyesi bile düşünülebilir. Ancak önce bağımsız bölümünün durumunun tespiti gerekir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder