Tamer Heper İzin parası sonra
HABERİ PAYLAŞ

İzin parası sonra

Haberin Devamı

Bir işyerinde çalışıyoruz, her gün iki saat mesai yapıyoruz ama bize mesai ücreti ödenmiyor. Bize 1000 TL’nin altında ücret veriliyor, yıllık izin de verilmiyor. Bu paraları isteyebilir miyiz? B.K.

Ücret 1000 TL nin altında, eh olabilir. Zira asgari ücretin üzerinde olduktan sonra hepsi mümkün. Ancak diğerleri sakat. Öncelikle yaptığınız fazla mesai için ücret ödenecek. Bunu işveren ödemiyor ise bunu çalışma hayatı içinde dava açarak alabileceğiniz gibi iş sözleşmesi son bulduktan sonra da dava açarak isteyebilirsiniz.

[[HAFTAYA]]

Ancak çoğunlukla çalışma hayatı içinde işverenle ters düşmemek, davacı olmamak için bu dava açılmıyor da bu hak sözleşmenin bitimine saklanıyor. Sonra geleyim senelik izne. Senelik izin için çalışma süresi içinde ücret talep edilmiyor. Talep izin haklarının kullandırılması. Geçen senenin kalan izni bu seneki ile birlikte kullanılması gibi. Ancak iş sözleşmesinin fesholunması halinde kullanılmayan izinler kullanılamayacağı için işte ancak bundan sonra kullanılmayan izinler için ücret istenebilir. Dolayısı ile kullanmadığınız izinleri ya bu çalışma müddeti içinde kullanacaksınız veya iş akdinize son verildikten sonra parasını isteyeceksiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder