Tamer Heper Kararda yanlışlık olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Kararda yanlışlık olabilir

Haberin Devamı

Yıllar önce anneannem gayrimenkullerini dayımın üzerine yapmış. Anneannem ölünce annem gayrimenkullerde hak iddia etti ve dava açtık. Davaya bakan avukatımız davayı yüzde 100 kazanacağımızı söyledi ama mahkeme bilirkişi raporu aldıktan sonra davamızı reddetti. Şimdi temyiz etme durumumuz varmış ama annem endişeli. Ya temyizde de kaybedersek boşuna masraf yapmış olmaz mıyız? Temyiz edip etmeme konusunda nasıl bir tavır almamızı önerirsiniz? C.K.

Önce şunu hatırlatayım, her davada bir risk vardır. Hiçbir dava için yüzde 100 kazanılır denilemez, zira dava sırasında deliller toplanırken hangi delille karşılaşacağınızı bilmezsiniz. Örneğin sizin davada anneanneniz dayıya gayrimenkulü devrederken bağış yaptı ise dava farklı sonuçlanır. Satış yaptı ise farklı. Satış yaptı ise bile iki ihtimal vardır; ya satış gerçek satıştır mahkeme kararını buna göre verir veya muvaza dediğimiz satış gibi gösterilip bağış yapılmıştır dava farklı sonuçlanır.

[[HAFTAYA]]

Bütün bunları göz önüne almak lazım. Şimdi sizin olayınıza gelelim. Mahkeme bir karar vermiş. Bu kararın mutlaka doğru olduğunu iddia etmem mümkün değil, karar doğru da olabilir yanlış da. Yargıtay’a gidip de bozulan pek çok dava var. Hatta bizler yerine göre Yargıtay kararının bile gözden geçirilmesi için dosyayı zaman zaman ikinci defa Yargıtay’a göndeririz. Şimdi aleyhinize bir karar verilmiş, bu kararın temyiz edilip Yargıtay’a gönderilmesinde yarar vardır. Bakılan dava ufak meblağları içeren bir dava değil, dolayısı ile Yargıtay için yapılacak masrafa değer bir davadır. Görüyorum ki henüz karar verilmiş ama gerekçeli karar yazılıp size tebliğ olunmamış. Gerekçeli karar size daha geniş bir görüş açısı sağlayacak ama benim önerim elbette kararın bir kere de Yargıtay denetiminden geçmesi yönündedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder