Tamer Heper Kararda yazılı
HABERİ PAYLAŞ

Kararda yazılı

Birkaç tane mahkemem var. yargıtay’a göndermek istiyorum, gönderemiyorum. nasıl gönderebilirim. ● B.Ç.

Okuyucularıma elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Dertlerini dinliyorum, yine bildiğim kadarı ile çözümlerini söylüyorum. Aldığım reaksiyon çok olumlu, okuyucularım bu yanıtlardan çok yararlandıklarını ifade ediyorlar. Geri dönerek bunu bana bildiren okuyucularıma teşekkür ederim.

★ ★ ★ ★ ★

Dikkat ederseniz okuyucularımın anlatımından çok net sonuçlar çıkaramadığımda veya okuyucum için karmaşık bir hukuki durum ortaya çıktığında da bir meslekdaşımın yardımını almasını öneriyorum. Ancak okuyucularıma yardımcı olabilmem için de bana anlatılan olay hakkında yeterli bilgiye sahip olmam gerekiyor. İşte bu noktalar eksik ise yanıt verme imkanım olmuyor. Zira yanıt karşı tarafı yanıltıcı olursa bir davanın kaybına neden olabiliyor. Bir de ilginç sorulara muhatap olabiliyorum. İşte okuyucumun sorusu bu sorulardan biri ilginç. Zira, bir davanın sonucunda Yargıtay’a başvurmak mümkün, bu tamam. Ama Yargıtay’a baş vur demekle olmuyor. Çünkü artık mahkemelerden verilen kararlar doğrudan doğruya Yargıtay’a gitmiyor. Önce Bölge Adliye Mahkemesi’ne, ondan sonra Yargıtay’a gidiyor. Bu birinci mesele.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

İkinci mesele, Bölge Adliye Mahkemesi’ne gitmenin de bir süresi var. Öyle “Bir dava sonuçlandı, bekleyelim bakalım bir gün istinafa (Bölge Adliye Mahkemesi’ne) gönderirim” demekle olmuyor. Keza Bölge Adliye Mahkemesi’nden çıkan bazı kararlar için Yargıtay’a gitmek mümkün ama bunların da gidebileni var gitmeyeni var. Gidebilecekler için de belli süreler var. İşte okuyucum bunlara bakacak.

★ ★ ★ ★ ★

Peki okuyucum hukukçu mu ki bunlara bir yerden baksın? Yok hukukçu olmak gerekmiyor, zira anlaşılan o ki elinde sonucundan memnun kalmadığı bir mahkeme kararı var. İşte o mahkeme kararının en sonunda bu hakkın var olup olmadığı ve varsa süresi yazılı. Başvuru hakkı olmayabilir, zira bazı kararlar kesin olarak verilir, bu halde temyiz hakkı yoktur. Şayet varsa süresi yazılıdır ve o süreyi geçirmeden, davaya bakan mahkemeye bir dilekçe ile başvurmalıdır. Yani okuyucumun sorusunun yanıtı elindeki mahkeme kararının son satırlarında yazılı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder