Tamer Heper Kararı bloğunuz verecek
HABERİ PAYLAŞ

Kararı bloğunuz verecek

Ben yedi senelik bir binada daire sahibiyim. Sitedeki bir blokta yakın akrabalarımla oturuyorum ve 12 bloğun yedi dairesi biz akrabalara ait. Site yöneticisi bizim blok da dahil mantolama yapmamız gerektiğini söyledi. Bizim bloğa da “Mantolama yapacaksınız” diye baskı uyguluyor. Yapmazsak evimi satamazmışım, ceza görürmüşüm vs. Oysa bizim binalar yapılırken dış cephe iki kat tuğla arasına strafor konularak izole edildi. Bu yöneticinin bizim bloğa müdahalesi söz konusu olur mu? * M.Ç.

[[HAFTAYA]]

Site şeklinde yapılan tesislerde site yönetimi ortak alanlar ve tesisler için söz sahibidir. Blokların problemleri ile blok yönetimi ilgilenir. Bu nedenle de sizin bina için karar verilmesi gerektiğinde bu kararı sizin bloğunuzun yönetimi verecektir. Bu nedenle site yönetiminin sizin bloğa bu konuda müdahalesi söz konusu değildir. Bu birinci husus. İkincisi; binanız yedi senelik, yani bir bina için yeni. Üstelik kendine özgü şekilde de izole edilmiş. Anlattığınız sistem de bir izolasyon tarzıdır ve öyle tahmin ediyorum ki bu gelişigüzel yapılmış bir iş olmayıp projesine uygun şekilde yapılmıştı

Haberin Devamı

Dolayısı ile binanız değişik bir sistemle izole edilmiştir. Şayet bu izolasyon nedeni ile bir şikayet olsaydı bu bloğunuzda oturanlardan gelecekti. Şimdilik site yöneticisinin baskısına boyun eğmeyeceksiniz, bloğunuz için kendi kararınızı kendiniz alacaksınız. Şayet bir tereddüdünüz var olacak ise bu konuda mühendis bir bilirkişiden görüş alabilirsiniz ama bu kişinin mühendis olmasının nedeni, konunun uzmanı olmasındandır.

Zira bu konuda her aklına gelen ahkam keser olmuştur ki bu da vatandaşın zaten sıkıntıda olan mali durumunu daha da sıkıntıya sokabilmektedir. Bir gerçek var ki mantolama yapmaya hazır bekleyen birçok şirket kapılarda hazır beklemektedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder