Tamer Heper Keşke tedavi olsa
HABERİ PAYLAŞ

Keşke tedavi olsa

Haberin Devamı

Apartmanımızda yaşlı annesi ile birlikte yaşayan biri var, şizofren. Devamlı annesi ile kavga ettiği gibi apartman içinde bizler yönünden de tehlike teşkil ediyor. Çok sayıda olay yaşattı. Polis çağırıyoruz, geliyorlar hatta hastaneye yatırıyorlar ama kısa bir müddet sonra yine çıkıyor geliyor. Apartmanda emniyet ve huzur kalmadı. Kat malikleri yönetici olduğum için beni sıkıştırıyor ve ne yapacağımı soruyorlar. Buna karşı ne yapılır? R.Ş.

Durumunuzu anlıyorum, çok sıkıntılı bir durum. Hastaneye yatacak kadar ilerlemiş bir şizofreni hastalığı çevresi için tehlike teşkil edebilir. Bu da bir gerçek. Ancak, doktorların işine karışmak gibi algılanmasın ama duyduğum kadarı ile şizofreni, ilaç tedavisine yanıt veren bir hastalıkmış. Piyasada mevcut ilaçların kullanılması süresince hastalık gerileyebiliyormuş, ancak ilacı kesmemek kaydı ile.

[[HAFTAYA]]

Bu durumu, hastanın annesi ile görüşerek anlatsanız da hukuki yollara başvurmadan önce yardımlaşarak tehlikeyi bertaraf etseniz acaba bir çözüm olur mu? Aksi halde önereceğim çözüm, hem hastayı hem de yaşlı annesini müşkülde bırakır. Doğrusu bir kimsenin hastalığı nedeni ile özellikle de yaşlı bir anneyi müşkülde bırakmak insanın içine sinmiyor. Ama “Bizim de çoluk çocuğumuzun hayatı söz konusu” derseniz aklıma gelen çözüm Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 25’inci maddesi. Buna göre kat maliklerinden birinin tutum ve davranışı diğerleri için çekilmez hal almışsa, onların dairesi hakem kararı ile rayiç değeri verilmek sureti ile ellerinden alınır. Bunun için bir de kat malikleri kurul kararı gerekir. Sizin ki de çekilmez hal almış. Bu oldukça ağır bir müeyyide, ben yine de bu hasta kişinin ciddi bir müesseseye yatırılıp tedavisinin sağlanması yönünde girişimde bulunulmasını daha insancıl görürüm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder