Tamer Heper Kira nasıl ödeniyor?
HABERİ PAYLAŞ

Kira nasıl ödeniyor?

Haberin Devamı

Kiracımın dört aylık kira borcu var. Sizin uyarınız üzerine ihtarname gönderdim 30 günde ödemedi. Şimdi ikinci bir ihtarname mi çekeyim, yoksa doğrudan doğruya dava mı açayım? Sözleşmemin yenilenme tarihi 1 Aralık 2013, kendim de kirada oturuyorum, bu yere geçmek istesem ne zaman dava açabilirim? U.U.


Kira sözleşmeniz 1 Aralık 2013 tarihinde yenilenecek ise siz bu yılın Aralık ayı içinde ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açabilirsiniz. Kirada oturuyor olmanız ihtiyacınızı ispat için uygun bir durumdur. Ancak yine de böyle bir davada tanık dinletmek de gerekecektir. Kiracının ödemediği kira bedelleri varsa ve kiracıya ihtarname gönderip 30 gün içinde ödenmesi istenilmişse ve 30 gün içinde ödenmemişse bu bir tahliye nedenidir. Bu durumda ikinci bir ihtarname göndermek gerekmez.

[[HAFTAYA]]

30 gün dolar dolmaz temerrüt nedeni ile tahliye davası açılabilir. Ancak okuyucumun sorusu içinde dikkat edilmesi gereken ince bir nokta var. Diyor ki; “Geçmiş dört aylık borç” acaba geçmiş hangi aylar? Şayet geçmiş son dört ay ise mesele yok, anlattıklarım uygulanır. Ancak bu borç birkaç ay öncesine ait ise ve kira bedellerini elden alıyor da karşılığında makbuz veriyor ise bu durumda son ayların kirasını almış olması öncekileri de aldığı izlenimini uyandırır ve temerrüt gerçekleşmemiş kabul olunabilir. Şayet kiraları elden almıyor da mesela kira bedelleri bankadaki hesabına yatırılıyor ise bu durumda son ayların kirasının yatırılmış olması öncekilerin de yatırıldığı anlamını taşımayabilir. Dolayısı ile okuyucum ve bu durumda olan okuyucularım bu noktaya dikkat etmelidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder